in

U Novigradu 25. svibnja – Večer folklora i tradicije na Velikom trgu uz brodet za sve

Bogatim folklornim programom u znaku tradicijske glazbe, pjesme i plesa, te drugih sadržaja kulturnog amaterizma, članice i članovi novigradskog Kulturno-umjetničkog društva „Dajla“ i njihovi gosti iz drugih folklornih društava, ispunit će ove subote, 25. svibnja, Veliki trg u večeri pod nazivom „Novigrad u folkloru“.

Bit će to pravi praznik tradicije i folklornog amaterizma, kojim u KUD-u Dajla posljednje subote u svibnju  tradicionalno slave i obilježavaju godišnjicu osnutka svojega Društva. Svi oni koji te večeri budu na središnjem novigradskom trgu uživat će u večeri ispunjenoj folklorom i tradicijom, te se pridružiti novigradskim folklorašima u proslavi njihova 19. rođendana, priopćio je TZ Novigrad.

Program će započeti u 18.15 sati defileom svih KUD-ova sudionika ulicama starogradske jezgre, uz povremene stanke za pjesmu i ples, a središnji program odvijat će se potom na pozornici na Velikom trgu od 19 sati.

U okviru središnjeg događaja večeri publici će se predstaviti domaćini iz KUD-a Dajla, te njihovi gosti: mali folkloraši dječjih vrtića iz Novigrada i Žminja, KUD Bosna, HD Istra iz Pirana, KUD Delnice, te KUD Plesarin iz Rovinja, dok će za povremenu glazbenu kulisu biti zadužen mješoviti pjevački zbor Lavanda iz Novigrada.

Uz bogat program tradicijske glazbe i plesa, posjetitelje će dočekati i ukusni riblji brodet, za čiju će se pripremu pobrinuti vrijedni članovi i članice novigradskog Sportsko-rekreativnog kluba podvodnog ribolova “Erik Radin”.

WINE DAY – Dan otvorenih vrata vinskih podruma u Istri u nedjelju 26. svibnja

SEAN PAUL stiže u Poreč na RISE UP FESTIVAL