in

PROJEKT POREČKIH LIONSA: U Galiji otvorena likovna izložba darovitih učenika

Lanjski dobitnici nagrada na Lionsovom natječaju

Jučer je u galeriji porečke Galije otvorena likovna izložba učenika istarskih osnovnih i srednjih škola u organizaciji Lions cluba Poreč na kojoj su najboljim školarcima podijeljene nagrade. Četvrti po redu natječaj bio je pod nazivom „Boje proljeća“.

Veliki interes je vladao i za radovima učenika koji su ove godine bili izuzetno kvalitetni i već je nekolicina rezervirana za otkup i završit će u zbirkama naših Porečana, kaže Snježana Gutbier – Vidović, predsjedica Lionsa Poreč i voditeljica projekta, koja je svečano otvorila izložbu.

Na natječaj su se odazvali učenici iz 9 škola: GSŠJD Pazin, Pazinskog kolegija, OŠ Vladimira Nazora Pazin, SŠ Mate Balote Poreč, OŠ Poreč, OŠ Finida Poreč, OŠ Tar – Vabriga, OŠ Novigrad i OŠ Vladimira Nazora Vrsar.

Stručni žiri u sastavu Snježana Vidović, Wolfgang Eller i Marija Marjanović odabrao je najbolje radove u dvije kategorije – osnovne i srednje škole.

U 1. kategoriji (srednjoškolci i osmi razredi) žiri je od 18 pristiglih radova, izabrao 3 rada koji su nagrađeni: 1. nagrada (u vrijednosti od 1.000 kuna) se dodjeljuje Thomasu Krebel (2.raz.) iz Jezične gimnazije SŠ Mate Balota Poreč, 2. nagrada (u vrijednosti od 750 kuna) se dodjeljuje Luciji Liović (8.raz.) iz OŠ V. Nazora Vrsar i 3. nagrada (u vrijednosti od 500 kuna) se dodjeljuje Leoni Ramljak (8.raz.) iz OŠ Tar – Vabriga.

U 2. kategoriji  (osnovne škole 5. do 7. razreda), od pristiglih 29 radova umjesto 3 rada, priborom za slikanje se  nagrađuju 4 rada, zbog istog broja bodova. Nagrađeni su: Pia Kovačević (5.raz.) iz OŠ Vrsar, Noa Nefat  i Marta Hrvatin (oboje 5. raz.)  iz OŠ V. Nazora Pazin i Marin Štefanac (6.raz.) iz OŠ Finida Poreč.

Izložba će u Galiji biti otvorena do 30. ožujka svaki dan od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.

Lionsi pozivaju sugrađane da obiđu izložbu i odaberu sliku koju bi kupili, a prikupljenim donacijama pomoći će se školama nagrađenih učenika.                                                                                                                   U U umjetničkom dijelu sudjelovali su učenici Umjetničke škole Poreč Vito Mendica, višestruko nagrađivani učenik 3. razreda harmonike i Antonela Glavić, dobitnica Oskara znanja, pobjednica brojnih natjecanja i učenica 6. razreda harmonike,

U toku trajanja izložbe Lionsi su pripremili i dodatni program:

28.03. od 18 sati – Procjena umjetnina koju besplatno izvodi naš Lions član Wolfgang Eller

30.03. od 18 sati – Literarna večer sa učenicima SŠ Mate Balota Poreč – Poezija o proljeću, a nakon toga i predavanje o proizvodnji vina  koje će održati Marino Rossi, član LC Poreč.

UGASITE SVJETLO: Novigrad 30. ožujka u akciji “Sat za planet Zemlju”

Od 1. travnja poskupljuju struja i plin