in

Umjetnička škola Poreč slavi 45. rođendan koncertom Anamarije i Marije Bilandžić

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Povodom 45. obljetnice osnivanja Umjetnička škola Poreč organizira u petak, 1. veljače, u 19 sati koncert sestara Anamarije i Marije Bilandžić iz Funtane, bivših učenica škole koje su nastavile glazbeno obrazovanje te završile studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom školovanja osvojile su mnogobrojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, nastupale na brojnim pozornicama u Hrvatskoj i inozemstvu te sudjelovale na snimanju za HRT. Trenutno rade kao nastavnice klavira u Glazbenoj školi Marija Bistrica. 

Anamaria i Maria Bilandžić izvest će djela Mozarta, Debussyja i Rahmanjihova.

Koncert klavirskog dua održat će se u koncertnoj dvorani škole. Ulaz je slobodan.

ULAZ SLOBODAN.

Program:

  1. A. Mozart: Sonata u D-duru za klavir četveroručno, KV 381 Allegro, Andante, Allegro molto
  2. Debussy: Petite Suite za klavir četveroručno En bateau, Cortége, Menuet, Ballet
  3. Rahmanjinov: Šest komada za klavir četveroručno, op. 11 Barkarola, Scherzo, Ruska tema, Valcer, Romanca , Slava

Maria Bilandžić rođena je 1992. godine u Puli. Klavir je započela učiti 2002. godine u Umjetničkoj školi u Poreču u klasi prof. Suzane Ursić. Nakon završetka osnovnoškolskog obrazovanja, školovanje je nastavila u Glazbenoj školi “Ivan Matetić Ronjgov” u Rijeci u klasi prof. Doriana Hatte, gdje je 2011. godine maturirala na klavirskom i teorijskom odsjeku. Studij klavira završila je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đure Tikvice 2017. godine. Tijekom školovanja na državnim i međunarodnim natjecanjima osvojila je mnogobrojne nagrade od kojih se ističu: dvije 1. nagrade na Državnom natjecanju komornih sastava u Zagrebu i Opatiji, 2005 i 2006. god. – klavirski duo,
2. nagrada na Regionalnom natjecanju u Varaždinu, 2009. god te nagrada ciklusa Virtuoso na natjecanju Pjevač godine u Zagrebu u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb, 2014. god. – korepetitor. Nastupala je u Eufrazijevoj bazilici u Poreču, Muzeju Mimara u Zagrebu, Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, Guvernerovoj palači u Rijeci, Filodrammatici u Rijeci te u Italiji, Sloveniji, Njemačkoj i Ukrajini. Snimala je za HRT. Sudjelovala je na seminarima i ljetnim školama eminentnih domaćih i inozemnih pedagoga: Dasha Moroz, Irina Osipova, Irina Kataeva-Aimard, Ivan Urvalov, Jerome Rose, Ruben Dalibaltayan. Pedagoškim radom započela se baviti, po završetku studija, u svojstvu nastavnika klavira u Glazbenoj školi Vatroslava  Lisinskog u Zagrebu. Trenutno radi kao nastavnik klavira u Glazbenoj školi Marija Bistrica.

Anamaria Bilandžić rođena je 25. studenog 1993. godine u Puli. Klavir je započela učiti 2002. godine u Umjetničkoj školi u Poreču u klasi prof. Suzane Ursić. Nakon završetka osnovnoškolskog obrazovanja, školovanje je nastavila u Glazbenoj školi “Ivan Matetić Ronjgov” u Rijeci u klasi prof. Doriana Hatte, gdje je 2012. godine maturirala na klavirskom i teorijskom odsjeku. Studij klavira završila je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Harija Guseka 2018. godine. Tijekom školovanja na državnim i međunarodnim natjecanjima osvojila je vrijedne nagrade od kojih se ističu: dvije 1. nagrade na Državnom natjecanju komornih sastava u Zagrebu i Opatiji, kategorija klavirski duo i apsolutni pobjednik na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji 2007. god., tri 1. nagrade na natjecanju Daleki akordi u Splitu, 1. nagrada na Međunarodnom natjecanju u Trstu, nagrada za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora na međunarodnom natjecanju Zlatko Grgošević te 2. nagrada na Regionalnom natjecanju u Varaždinu. Nastupala je u Eufrazijevoj bazilici u Poreču, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, Guvernerovoj palači u Rijeci, Filodrammatici u Rijeci te u Italiji, Sloveniji, Njemačkoj i Ukrajini. Snimala je za HRT u emisiji Majstori svirači. Sudjelovala je na seminarima i ljetnim školama eminentnih pijanista i pedagoga: Dmitry Rachmanov, Irina Kataeva-Aimard, Jerome Rose, Dasha Moroz, Irina Osipova, Konstantin Bogino, Chae-Woo Bae, Ruben Dalibaltayan, Ivan Urvalov. Pedagoškim radom započela se baviti kao nastavnik klavira u Glazbenoj školi Pavao Markovac u Zagrebu, a trenutno radi u Glazbenoj školi u Mariji Bistrici.

Srebro i bronca za porečke stolnotenisače

Istramet: Stiže pogoršanje, na moru udari juga 100 km/h, lokalno obilna kiša