in

Istramet: Stiže pogoršanje, na moru udari juga 100 km/h, lokalno obilna kiša

Nakon jutrošnjih manjih snježnih iznenađenja, polako nastupa nova promjena vremena koju će obilježiti južina i mjestimice obilnija kiša.

Noćas će ojačati jugo s kojim stiže osjetno topliji zrak. Jugo će vrhunac dostići poslijepodne i navečer kada udari na otvorenom moru mogu prelaziti 100 km/h. Povodom olujnih udara juga Meteoalarm je izdao narančasti stupanj upozorenja za petak (očekivani udari 65-100 km/h).

Osim upozorenja zbog juga, na snazi je i žuto upozorenje uslijed očekivanih obilnih oborina. Prema prognozi Meteoalarma lokalno može pasti obilna kiša, očekivane količine samo tijekom petka kreću se od 30 do 70 mm, naročito na riječkom području.

Glavnina kiše prema većini modela ipak stiže u subotu kada obilnijih količina može biti i na istarskom području. Uslijed jake južina kiša će padati i u gorju, stoga ćemo moći govoriti o pravom snjegožderu.

Neki prognostički modeli kao što je Istramet WRF do kraja subote u riječkom zaleđu predviđaju ukupnu sumu oborina i veću od 200 mm.

Vrijeme će se postupno smiriti u nedjelju uz slabljenje vjetra. Temperature zraka zadržat će se iznad prosjeka, stoga će dnevne vrijednosti nerijetko prelaziti 13 °C.

Umjetnička škola Poreč slavi 45. rođendan koncertom Anamarije i Marije Bilandžić

Ministarstvo turizma dodijeljuje 24 milijuna bespovratnih kuna za poboljšanje ponude hotela, kampova, privatnog smještaja…