in

Večeras Porečani ponovno nastupaju u predstavi “Maneštra od kazališta”

Večeras, 21. ožujka, u 19 sati u porečkom kazalištu ponovno će se zbog velikog interesa publike odigrati „Maneštra od kazališta“, predstava iz projekta KUP-a 54+ koji je okupio Porečanke i Porečane starije od 54 godine.

Umjetnički voditelj, dramaturg i redatelj je Nebojša Borojević Borko, a izvođači su: Smiljana Balde, Marija Banko, Marino Banko, Izidor Brečević, Vesna Cvek, Franc Dobrilović, Ante Grubica, Franka Kleinert, Vera Kufner, Biserka Marić, Olga Naglič Radojčić, Jelica Ostojić, Milena Peša, Goran Prodan, Slavica Radetić, Klaudio Radin, te kao gosti zbor Galija i Tena Bošnjak. Pomoćnica redatelja i inspicijentica je Sara Jurčić, dok je voditelj tehnike Ivan Pisak.

“Predstava je utemeljena na izmišljenoj stvarnosti i nepostojećim likovima, događa se u malom, nepoznatom mjestu koje se zove Naš Grad. Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama slučajna je. San o svjetlima pozornice i nastupu na kazališnim daskama za porečku amatersku kazališnu skupinu starijih od 54 godine nije ostao samo hir iz djetinjstva. Naši su ga kreativci, pod vodstvom glumca i redatelja Borojevića, odlučili ostvariti i ponosno predstaviti, i to po treći put zbog velike zainteresiranosti porečke publike. Tema dramskog teksta njihove su bogate životne priče, u kojima su zbog različitih razloga odmaknuti od bavljenja umjetnošću. Više od pola stoljeća kasnije – stariji, iskusniji i mudriji – napokon su dobili priliku izraziti se i posvetiti razradi svojih velikih uloga. Ne propustite vidjeti njihovo malo umjetničko djelo prepuno pozitivne i kreativne energije“, naveli su organizatori.

Kazalište u Poreču KUP 54+ projekt je Grada Poreča i Pučkog otvorenog učilišta. Sufinanciran je u stopostotnom iznosu sredstvima Europske unije i Ministarstva kulture.

Uskoro počinju testiranja i tečajevi za spasioce na plažama

DRUŠTVO NAŠA DJECA POREČ: Susret „Stihovi ne priznaju granice”