in

AKCIJA ZA STJEPANA: “Istra pomaže” prikuplja donacije za bolesnog dječačića iz Rovinja koji mora na skupe terapije

Udruga Istra pomaže organizirala je još jednu humanitarnu akciju, a ovog puta želi pomoći malenom Stjepanu iz Rovinja kojem treba novac za skupu terapiju.

Priča o Stjepanu je priča o borbi, nadi i vjeri u bolju budućnost. Zbog komplikacija na porodu mališan je ostao bez kisika i morali su ga reanimirati. Radi ranije utvrđene deformacije na crijevima nedugo nakon rođenja morao je biti podvrgnut operativnom zahvatu kojim su mu skratili crijeva za 13 centimetara te je nakon operacije prebolio sepsu. Nažalost Stjepanovim mukama tu nije bio kraj. Sa svoje 3,5 godine još ne priča. Razumije što mu se govori, ali on sam izgovara možda tek desetak riječi. Počeo se podizati na noge, no zbog ostalih motoričkih problema to nije ni stabilno ni sigurno, poručuju iz udruge Istra pomaže koja je okupila brojne volontere diljem naše županije.

Upravo iz tog razloga roditelji su kontaktirali privatnu polikliniku gdje Stjepan kreće s tretmanima 21. lipnja. Prilikom dolaska u kliniku roditelji moraju uplatiti 10 000,00 kuna, što je, poručuju iz ove udruge, već uplaćeno.

Kasnije će morati uplatiti inicijalni iznos od 66.000 kuna s mogućnošću rasta krajnjeg iznosa.

Cilj humanitarne akcije, napominju iz udruge, jest prikupiti 150 tisuća kuna koliko je procijenjeno da će terapija koštati i da se Stjepanu omogući da se, nakon nje, uz asistenta pridruži svojim vršnjacima u dječjem vrtiću i nastavi napredovati.

-Zbog velikog interesa javnosti i prije službenog pokretanja akcije počeli smo s prikupljanjem sredstava. Privremeni IBAN smo dobili, samo još UDU da odradi svoje. Dokle god ne dobijemo odobrenje uplate će se prikupljati na račun udruge i kasnije će biti prebačene na poseban račun vezan uz ovu akciju, kažu u udruzi.

Način uplate:

IBAN: HR0923600001102913973

ISTRA POMAŽE, Tomassinijeva 12, Pula

model „HR00″ i poziv na broj „OIB UPLATITELJA”

NAPOMENA: Za Stjepana

SWIFT CODE ZA Zagrebačku Banku ZABAHR2X

Sve uplate će biti javno objavljene na dnevnoj bazi s inicijalima uplatitelja i iznosom koji je uplaćen.

Dok ovo pišemo uplaćeno je 26.545 kuna a koliko je sve uplaćeno možete pratiti na linku https://istrapomaze.com/objave/akcije/zajedno-za-stjepana/

Kome god treba potvrda pristigle uplate obratite se udruzi putem Facebooka u inbox ili putem e-maila predsjednik@istrapomaze.com i dobit ćete sve potrebne potvrde i informacije.

Istra Pomaže je humanitarna udruga skupine volontera sa područja Istarske županije koja ima za cilj organizaciju i pružanje pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Udruga Istra Pomaže nema nikakvih poveznica s političkim i vjerskim udrugama, strankama, organizacijama i slično.

POREČ: David Pršurić osvojio prvo mjesto na Danima harmonike

Pazin

ISTRA – Nema novozaraženih, veliki pad broja osoba u samoizolaciji