in

POREČ: David Pršurić osvojio prvo mjesto na Danima harmonike

David Pršurić učenik harmonike Umjetničke škole Poreč na online natjecanju „Dani harmonike“ osvojio 1. nagradu i 1. mjesto

Učenik Umjetničke škole Poreč, David Pršurić sudjelovao je i na online natjecanju „Dani harmonike“ pod mentorstvom učitelja Paola Peruška. Nakon pobjede na 13. međunarodnom festivalu „Dani harmonike“ Ugljevik-Bijeljina-Beograd 2021. koji se održao uživo, stigli su i rezultati za online natjecanje.

David Pršurić natjecao se u pretkategoriji A, uz vršnjake iz drugih zemalja osvojio I. nagradu i 1. mjesto.

Festival se ove godine održao online i uživo i na taj način okupio je 200 natjecatelja, predstavnike iz 13 zemalja: Rusije, Ukrajine, Austrije, Italije, Švedske, Slovačke, Bugarske, Rumunjske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Učenike je ocjenjivao peteročlani žiri u sastavu od renomiranih pedagoga i glazbenika: Vladimir Murza (Ukrajina), Jurij Šiškin (Rusija), Diana Stančeva (Bugarska), Maria Buzdakova (Slovačka) i Slaviša Perić (BIH). Ponosni smo da je David jedan od dvojice učenika koji su osvojili najveći dodijeljen broj bodova (91).

Davidu je ovo već peta prva nagrada u nizu na harmonikaškim natjecanjima i to samo tijekom ove školske godine! David uvijek iznova potvrđuje svoj talent, marljivost i veliki trud koji ulaže u sviranje harmonike i ljubav prema glazbi. Ovakvi rezultati uz talent i rad učenika mogući su samo uz stručno i predano vodstvo učitelja Paola Peruška i veliku podršku i ljubav roditelja.

VRSAR: Obilazak arheoloških nalazišta povodom Europskih dana arheologije – Pridružite se!

AKCIJA ZA STJEPANA: “Istra pomaže” prikuplja donacije za bolesnog dječačića iz Rovinja koji mora na skupe terapije