in

Asfaltira se diljem Poreča – Velenikima, Vežnaverima, Vialama…

Foto: TZ Poreč

Nastavljaju se asfaltiranja u porečkim gradskim i prigradskim naseljima. Tako je u naselju Veleniki nakon završetka radova na kanalizacijskoj mreži asfaltirana prometnica kod kućnog broja 44 u površini od 140 četvorinih metara, priopćili su danas iz Grada Poreča. Sanirano je i 160 kvadrata asfaltnih površina van zone obuhvata radova na kanalizacijskoj mreži, te proširen ulaz u ulicu iza autobusnog okretišta kod kućnog broja 2a.

U naselju Vežnaveri završeni su asfalterski radovi na novoizgrađenom autobusnom ugibalištu i nerazvrstanoj prometnici prema kućnim brojevima 20a i 20b. Radovi su obuhvatili sanaciju postojeće prometnice kroz naselje i površine na ugibalištu od 900 kvadrata, te 460 kvadrata novih asfaltnih površina.

U Poreču su u tijeku radovi na uređenju parkirališta na spoju ulica Dinka Trinajstića i Bruna Parentina, gdje će biti uređeno desetak novih parkirnih mjesta.

Nakon izgradnje pet rampi i prilagođavanja pješačkih prijelaza osobama smanjene pokretljivosti u Vialama, s istim će se radovima nastaviti i u Ulici Maura Gioseffija, te u Mlinskoj ulici.

Sve navedene radove izvodi pulsko poduzeće Cesta u sklopu izvođenja asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i putova u 2019. godini, a Grad Poreč će s investicijama na području svih mjesnih odbora nastaviti i dalje, priopćili su iz gradske uprave.

Mlade porečke učenice Nina Poropat i Chiara Vukadinović odlične na natjecanju u Dubrovniku

BOĆANJE 17. OŽUJKA: Naslove prvaka brane Mile Pešelj, Darko Mofardin, Darko Budija i Ivan Draghicchio