in

Mlade porečke učenice Nina Poropat i Chiara Vukadinović odlične na natjecanju u Dubrovniku

U Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku održano je 57. hrvatsko regionalno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini gitara. Na natjecanje u disciplini gitara regije jug prijavilo se 47 učenika osnovnih, srednjih glazbenih škola i muzičkih akademija od I. do VII. kategorije, dobi od 11 godina do 5. godine studija, iz gotovo svih glazbenih škola u regiji jug (Poreč, Rijeka, Dubrovnik, Split, Omiš, Pula, Labin, Korčula i drugi).

Umjetničku školu Poreč predstavljale su učenice Nina Poropat i Chiara Vukadinović. Ninu Poropat pripremala je učiteljica Sandra Šustereiter, a Chiaru Vukadinović učitelj Hrvoje Hleb. Nina je učenica 5. razreda Područnog odjela u Vrsaru, a Chiara je učenica 5. razreda u Poreču. Obje su se natjecale u 2. kategoriji (djeca do 13 godina). Chiara je osvojila I. nagradu s 95,20 bodova, a Nina je osvojila II. nagradu s 89 bodova.

Ocjenjivanje natjecatelja temeljilo se na vrednovanju sljedećih elemenata: tehničke vještine, kvalitete zvuka, fraziranja, točnosti izvedbe i umjetničkog dojma cjelokupne izvedbe. Iako obje imaju tek 13 godina, Chiara Vukadinović i Nina Poropat svojim su uspješnim nastupima postigle odlične rezultate te se istaknule među najboljim mladim gitaristima u Hrvatskoj. Dosad su se Chiara Vukadinović i Nina Poropat već dokazale sa mnogim prvim nagradama i priznanjima, a Škola je i ovaj put iznimno ponosna na njihov trud i rad.

Ocjenjivački sud izabran iz reda istaknutih pedagoga za disciplinu gitare činili su predsjednik Maroje Brčić, te članovi Xhevdet Sahatxhija, Tomislav Vasilj, Petrit Ceku i Tomislav Vukšić.

Umag: 130 tisuća kuna za potpore poduzetnicima

Asfaltira se diljem Poreča – Velenikima, Vežnaverima, Vialama…