in

BABLJE LJETO: Temperature idu i do 30. Za jednu regiju izdan crveni Meteoalarm

Kastanija - Foto TZ Novigrad

Ako ste mislili da je s frontom koja nas je zahvatila prošlog vikenda ljetu stigao kraj, gadno ste se prevarili. Pred nama je novi period stabilnog i iznadprosječno toplog vremena.

Još u srijedu očekuje nas dosta bure, naročito na istoku Istre i Kvarneru gdje će povremeno biti jaka. Bura će u četvrtak postupno posvuda oslabjeti. To će omogućiti porast dnevnih temperatura zraka koje će ponovno početi priličiti ljetu. Nakon završetka kalendarskog ljeta, ući ćemo u period tzv. babljeg ljeta koje bi nas moglo pratiti i kroz veći dio idućeg tjedna. Zahvaljujući vedrini i duljini noći, jutra će biti osjetno svježija i temperaturno primjerena dobu godine, piše portal Istramet.hr.

DHMZ je u srijedu izdao crveno upozorenje za Velebitski kanal, što znači da će vrijeme u njemu biti izuzetno opasno.

– Najviše sunčanih sati bit će u Dalmaciji. Ponegdje uz obalu noć će još biti topla jer će najniža temperatura zraka biti između 18 i 21 °C. Umjerena bura popodne će okrenuti na sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak – dodala je Klemenčić Novinc.

– I na krajnjem jugu Hrvatske bura pa maestral pa će more, temperature oko 23 °C, biti malo i umjereno valovito. Uz sunčano vrijeme najviša temperatura zraka između 26 i 29 °C – ustvrdila je meteorologinja.

Stabilno će na kopnu biti do kraja radnog tjedna.

– Jutra će i dalje zbog vedrih i tihih noći biti svježa, ponegdje i maglovita, pa će dnevna temperatura u nekim mjestima ovisiti o duljini trajanja magle. Subota u sjevernim predjelima malo oblačnija i gdjegod može pasti malo kiše. Na Jadranu će dominirati vedrina, tek rijetko gdje uz pokoji visoki koprenasti oblak, no uz razmjerno slab vjetar pa je od petka gdjegod moguća kratkotrajna jutarnja magla. Temperatura zraka bez veće promjene – zaključila je meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc za Hrvatsku radioteleviziju.

Foto Tanja Kocijančić - Ilustracija

Noniću iz Istre ukrala novac i kartice. Predstavila se kao medicinska djelatnica

Foto JK Delfin

Najava regate 19. Memorijal kap. Marka Marinovića – Prijave još danas, 27.9.