in

Bit će ekstremno kišno: Od srijede kao da ulazimo u jesen

Foto Julita za Pixabay

Iako će se atmosfera destabilizirati već u ponedjeljak, relativno povoljno vrijeme očekuje nas do sredine tjedna kada će stanje početi priličiti jeseni.

Sredinom tjedna stiže nam jaka promjena uz kišu, pljuskove i grmljavinu, a lokalno će biti i obilnijih količina oborina. Temperature zraka osjetno će se sniziti, na cijelom područja ispod prosječnih za doba godine. Osjećaju svježeg vremena doprinosit će i vjetar.

Glavnina oborina u idućih 7 dana past će u alpskom području. U većem dijelu Europe temperature će pasti ispod prosjeka, a anomalija će najveća biti upravo na našem području. Krajem tjedna područje hladnijeg vremena od prosjeka protezat će se od Španjolske pa sve do Rusije, dok će proljetna toplina kao metlom biti pometena sa starog kontinenta natrag u Afriku, objavio je Istramet.hr.

PONEDJELJAK – Djelomice sunčano vrijeme, u gorskom području poslijepodne uz mogućnost pojave lokalnih grmljavinskih pljuskova. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura koja će krajem dana malo ojačati. Jutarnje temperature zraka od 6 do 14 °C, dnevne vrijednosti između 19 i 23 °C.

Foto Crveni križ Poreč

Tjedan Crvenog križa na Poreštini: Pogledajte gdje možete izmjeriti šećer i krvi tlak

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

POREČ: Sletjela s ceste, udarila u stup i završila u kanalu. Imala je 1,5 promila