in

BRAVO ZA POREČKE UČENIKE-VOLONTERE: Obojali i oslikali klupe i stolove za dječji ljetni kamp DND-a

Porečki srednjoškolci marljivo su jučer bojali i oslikavali klupe, stolove i stolice koje su u starom remontu koriste tijekom dječjeg kampa Zabavna ljetna baza Društva Naša djeca Poreč.

To je dio volonterske akcije VOLONTIRANJE TO GO, posljednje koju DND planira u sklopu Olimpijade volonterstva, a kroz zajednički projekt s Centrom za građanske inicijative, Volonterskim centrom Istra i Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića. Akcija Volontiranje To Go financirana je iz Europskog socijalnog fonda.

-Ideja nam je bila da nam se srednjoškolci i srednjoškolke pridruže u šmirglanju, bojanju i oslikavanju klupa, stolova i stolica koje tijekom ljeta koriste djeca u kampu Zabavna ljetna baza. Mislili smo da će se javiti par učenika/ca i da će nam trebati više dana za obaviti posao. Međutim, pridružilo nam se 13 srednjoškolaca i srednjoškolki, naša volonterka Renee Acherron, a poslu su prionule i Gabi i Sunčica. Ne samo da smo u tri sata ošmirglali sve predviđene površine, nego su sve i obojane u plavo, tesložene natrag pod krov da se dobro osuše, pišu nam iz porečkog DND-a.

Ova se akcija nastavlja sutra, oslikavanjem.

-Bravo srednjoškolci i srednjoškolke – ovo je još jedna volonterska akcija koja je pokazala što se sve brzo može učiniti kad se stave ruke skupa, poručuju iz Društva Naša djeca.

Foto: Društvo Naša djeca/Facebook

Poreču posebno priznanje Obrtničke komore Istarske županije

DRŽAVA PRIJETI ISELJENJEM: Kupuju li županija, gradovi i općine prostor ISTARSKOG KLUBA u Zagrebu?