in

BUJE: Prijavite se na besplatan satsang s hipnoterapeutom dr. Aleksanderom Grunčićem Krajncom

Aleksander Grunčić Krajnc

Pučko otvoreno učilište, Trg Josipa Broza Tita 6, Buje (vijećnica)

Subota 11.5. u 10:00, besplatan događaj.

OBAVEZNE PRIJAVE NA: Aleksandergk@gmail.com

Satsang je mjesto gdje upoznajemo sami sebe i pronalazimo unutarnji mir. Kada promatramo sve što se događa u svijetu u svakom trenutku, možemo osjetiti opravdanu nelagodu. No, što je uzrok svih tih strahota koje se događaju? Može li čovjek, koji u sebi nosi mir i radost, željeti ili moći nauditi drugom čovjeku? Možemo li utjecati na vanjske događaje?

Ono na što možemo istinski utjecati je naš odnos prema sebi i prema svijetu. Često nosimo u sebi dvije realnosti: jedna je ideja o tome kako bi život trebao izgledati, a druga je stvarna stvarnost našeg života. Dokle god postoje te dvije realnosti, bit će prisutan konflikt u nama. Jedino rješenje je da pogledamo obje realnosti i razlučimo što je istina, a što iluzija. To može biti bolno spoznati, ali kad iluzija potpuno izgori, ostaje samo ono što je jedina istina i stvarnost – život, baš onakav kakav jest.

Odatle dolazi spoznaja da nismo odvojeni od tog života, kao što drvo u šumi nije odvojeno od šume. Pronalazimo davno izgubljenu harmoniju, iz koje proizlaze mir, radost i ljubav. Dimenzije ove nove realnosti, koja se rađa u nama, istraživat ćemo na sljedećem satsangu.

O VODITELJU RADIONICE

Još kao malog dječaka zanimalo me sve, što je bilo na rubu svakodnevnih okvira uma. Sjećam se, kako sam kod svoje bake našao knjigu o autogenom treningu, kojim sam se počeo baviti već kao osnovnoškolac. U to vrijeme posebno me privukla knjiga aforizama, za koju sam primijetio, da je otvarala granice mog uma.

Kad sam ušao pubertet, ti moji interesi su malo izblijedili, počeo sam se gubiti u svijetu, u kojem je bitan izgled, novac, partnerstvo, obrazovanje. Sjećam se, da sam u to vrijeme imao dosta patnje u životu.Tijekom studija medicine doživio sam nekoliko mističnih iskustva, u kojima sam spoznao svoju neraskidivu povezanost s ovim svijetom i s drugim ljudima. Sve me više vukao svijet istraživanja duhovnosti i podsvijesti. Ipak, morao sam pronaći ravnotežu sa strogo racionalnim studijem medicine.

NASTAVI ČITATI KLIKOM NA :Aleksander Grunčić Krajnc, dr. med.

O SATSANGU

Satsang je intenzivan duhovni seminar na kojem otkrivamo svoju pravu prirodu odnosno suštinu. Namijenjen je svima vama, koji ste već radili na sebi, ali i dalje osjećate, da vam nešto u životu nedostaje i spremni ste ići korak naprijed. Koliko ste puta u životu dobili ono, što ste željeli, da biste na kraju bili razočarani? Kad bi se sreća mogla pronaći u vanjskim, prolaznim stvarima, svi bi već odavno bili sretni.

NASTAVI ČITATI KLIKOM NA : SATSANG

Ana-Marija Jagodić Rukavina

U Poreču “Body tehnikom” do psihofizičkog balansa

Foto di ClassicAire Care da Pixabay majstor vodoinstalater

Re-Geppetto u Marčani: Radionica za iznajmljivače “Sam(a) svoj majstor” u Orbanićima