in

Cijelog idućeg tjedna besplatni pregledi tehničke ispravnosti vozila

U vremenu od 19. do 24. studenoga u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj provodit će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2018“, objavio je portal Fiuman.hr.

Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregle dvozila, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se u navedenom razdoblju jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti. Iznimka su jedino vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Akcija je u potpunosti dragovoljna i težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Prilikom pregleda vozila izvršit će se kontrola općeg stanja vozila, kontrola kočnica, kontrola temperature isparavanja tekućine zakočenje, pregled donjeg postroja vozila, ispitivanje ispušnih plinova (ekotest) i kontrola svjetlosne signalizacije. Vozači za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, neće se sankcionirati nego će ih se, nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti, uputiti da utvrđenu tehničkune ispravnost otklone u ovlaštenom servisu.

Cilj ove akcije je potaknuti što veći broj vozačana preventivnu kontrolu tehničke ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.

U tom kontekstu, skrećemo pozornost svim vlasnicima vozila da je vozilo, uz vozača i cestu, važan čimbenik sigurnosti prometa na cestama jer je tehnički ispravno vozilo preduvjet sigurnog sudjelovanja u prometu!

Slavlje na račun građana: Plenković, Kolinda i svita popili 106.000 kuna na dočeku Vatrenih

Slavlje na račun građana: Plenković, Kolinda i svita popili 106.000 kuna na dočeku Vatrenih

Detalji novog Zakona o sigurnosti prometa: TKO DRUGI PUT NAPUŠE 0,5 PROMILA, OSTAT ĆE BEZ AUTA

Detalji novog Zakona o sigurnosti prometa: TKO DRUGI PUT NAPUŠE 0,5 PROMILA, OSTAT ĆE BEZ AUTA