in

Slavlje na račun građana: Plenković, Kolinda i svita popili 106.000 kuna na dočeku Vatrenih

Deseci tisuća ljudi veselili su se ovog ljeta Vatrenima na velebnom dočeku na zagrebačkim ulicama nakon sjajnog uspjeha na Svjetskom prvenstvu u nogometu. Građani su slavili na ulicama, a političari u kavani Johann Franck na Trgu Bana Jelačića. Ondje su Vatrenima nazdravljali predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, mnogi drugi ministri i ostali dužnosnici, ali i neki sportaši i drugi uglednici. Račun je pozamašan, a platit će ga – zagrebački porezni obveznici, objavio je portal Novilist.hr.

Gradonačelnik Milan Bandić u odluci objavljenoj na službenoj stranici Grada Zagreba ovlastio je Gradski ured za sport i mlade da iz proračunske zalihe podmiri račun u visini od 106 tisuća kuna za proslavu dočeka Vatrenih za dužnosnike u Johann Francku.

-S obzirom da se radilo o izuzetno važnom događaju ne samo za sport, već i za sve građane Zagreba kao i za sve goste grada Zagreba koji su toga dana boravili u gradu organizirao se doček nogometne reprezentacije na Trgu bana Josipa Jelačića. Sam doček je probudio veliki interes nacije te je bilo potrebno osigurati posebno mjesto okupljanja za sve uglednike i goste gradonačelnika i Grada Zagreba, piše u obrazloženju odluke.

Više pročitajte na www.novilist.hr.

U ponedjeljak u Poreču počinje deratizacija

Cijelog idućeg tjedna besplatni pregledi tehničke ispravnosti vozila