in

COVID-19: Pula, Poreč, Novigrad i Umag zabranili korištenje dječjih igrališta i drugih javnih površina

Ilustracija

Gradovi Pula, Poreč, Novigrad i Umag odlučili su zatvoriti dječja igrališta i druge javne površine (polivalentna sportska igrališta, fitness na otvorenom i slično) kako bi spriječili okupljanje djece i odraslih u većim grupama, sve u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Na području Grada Poreča privremeno će se zabraniti korištenje svih dječjih igrališta, kako bi se onemogućio bliski kontakt djece s obzirom na preporuku o nužnom razmaku između dvije osobe. Na igralištima su u tu svrhu istaknute obavijesti o zabrani korištenja Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, a komunalni redari će obilaziti igrališta i kontrolirati pridržavanje ove preventivne mjere.

Osim dječjih igrališta, već ranije iz istog razloga zabranjeno je korištenje polivalentnih igrališta i drugih sadržaja (fitness sprave i slično) na otvorenom  na javnim površinama, a na njima je zbog toga i javna rasvjeta isključena, priopćili su iz Grada Poreča.

-Slijedom odredbi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, za vaše zdravlje i zdravlje vaše djece, PRIVREMENO SE ZABRANJUJE KORIŠTENJE DJEČJIH IGRALIŠTA I DRUGIH SADRŽAJA NA JAVNIM POVRŠINAMA NA PODRUČJU GRADA UMAGA. Ovim putem još jednom apeliramo: budite odgovorni i ne provodite vrijeme u grupama – situacija je vrlo ozbiljna, objavili su iz Grada Umaga u petak ujutro.

Sukladno preporuci Stožera Civilne zaštite RH, a s ciljem daljnjeg provođenja mjera za suzbijanje širenja koronavirusa te dodatne zaštite stanovništva, na područuju Grada Novigrada privremeno će se, do daljnjega, ograditi i zatvoriti sva polivaletna sportska i dječja igrališta, kako bi se onemogućio međusobni bliski kontakt na tim prostorima, a s obzirom na preporuku o nužnom razmaku između dvije osobe.

I ovim putem apeliramo na sugrađane da se pridržavaju svih mjera i naputaka nacionalnog i županijskog Stožera Civilne zaštite, a posebno pozivamo roditelje da ne puštaju djecu da se okupljaju i zajednički druže, već da im privremeno ograniče društvene kontakte, kako bismo svi zajedno pridonijeli uspješnijoj  borbi protiv pandemije COVID-a19.

Tako je i u Puli. Sukladno preporuci Nacionalnog stožera civilne zaštite, a s ciljem daljnjeg provođenja mjera Vlade RH za suzbijanje širenja koronavirusa te dodatne zaštite stanovništva, na područuju Pule privremeno će se ograditi i zatvoriti sva dječja igrališta, gdjegod je to moguće kako bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece s obzirom na preporuku o nužnom razmaku između dvije osobe.

Mjeru će operativno provesti trgovačko društvo Castrum Pula 97 koje i inače vodi brigu o održavanju svih dječjih igrališta, dok će komunalni redari obilaziti igrališta i kontrolirati pridržavanje ove preventivne mjere.

Osim dječjih igrališta, Pula Sport jučer je započeo s privremenim ograničavanjem i zatvaranjem vanjskih sportskih igrališta u Puli, gdjegod je to moguće, a sve s obzirom na činjenicu da se i nakon proglašenja epidemije u Hrvatskoj pojedini građani ne pridržavaju donesenih mjera te se i dalje okupljaju na sportskim igralištima čime svjesno riskiraju svoje i zdravlje ostalih građana.

„I ovim putem apeliramo na građane da se pridržavaju svih mjera i naputaka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posebno pozivamo roditelje da ne puštaju djecu da se okupljaju i zajednički druže već da im privremeno ograniče društvene kontakte, kako bismo svi zajedno pridonijeli uspješnijoj  borbi protiv pandemije COVID-a19,“ istaknuo je direktor Castruma Pula 97 Aleksandar Matić.

Nacionali Stožer civilne zaštite donio je i preporuku o osiguravanju mogućnosti plaćanja računa fizičkim i pravnim osobama elektroničkim putem, gdjegod je to moguće, čime bi se znatno smanjila ili potpuno uklonila potreba osobnog dolaska na šaltere ili u urede.

policija traka mjesto nesreće

NEODGOVORNOST: Još 7 osoba u Istri prekršilo mjeru samoizolacije – izašli i družili se

KAŠTELIR: Komunalni redar će na terenu kontrolirati drže li se građani i tvrtke propisanih mjera