in

NEODGOVORNOST: Još 7 osoba u Istri prekršilo mjeru samoizolacije – izašli i družili se

Foto: MUP

Prema ih se stalno upozorava, istarska policija potvrdila je jutros novih sedam slučajeva mjera samoizolacije. Te su mjere prekršene u Rovinju, Umagu i Poreču.

U srijedu je policija zaprimila novih 17 dojava građana, nakon čega je provjerena svaka. Utvrđeno je da se 7 osoba nije držalo uputa sanitarne inspekcije odnosno epidemiologa, te su izašli iz svog doma i ostvarili kontakte s drugim osobama.

“O svim utvrđenim kršenjima policija je dostavila obavijesti Državnom inspektoratu radi poduzimanja daljnjih mjera i izricanja odgovarajućih sankcija. Policija apelira na građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se toga strogo pridržavaju, kao uputa sanitarnih inspektora, naglašeno je iz Policijske uprave istarske.

Osobe u samoizolaciji ne smiju izlaziti iz svojih domova, niti kontaktirati s drugima kako ih ne bi ugrozili. Ako trebaju liječniku, moraju se najprije javiti telefonom svom obiteljskom liječniku koji će im dati daljnje upute ili joj poslati pomoć.

Istarska policija zahvaljuje savjesnim građanima na dojavama, kojih je od 13. ožujka u Istri bilo čak 110, od kojih je utvrđeno da su mjeru samoizolaciju prekršile ukupno 23 osobe.

U Istri je od sinoć 5 novooboljelih od virusa Covid-19, a u pulskoj bolnici hopitalizirano ih 16.

Presica Nacionalnog stožera – U Hrvatskoj 8 novooboljelih – ukupno ih je 113 – policija će pojačano nadzirati ulice

COVID-19: Pula, Poreč, Novigrad i Umag zabranili korištenje dječjih igrališta i drugih javnih površina