in

AKO PIJEŠ, NE VOZI: MUP-ova poruka s Fešte mladega vina u Svetvinčentu

Foto PU istarska

Policija apelira na vozače da ne  upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol, s obzirom da je vožnja pod utjecajem alkohola jedan od uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama 

U subotu, 23. listopada od 17 do 19 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Pula povodom održavanja smotre i degustacije vina na ”Fešti mladega vina” u Svetvinčentu proveli su preventivno-edukativnu aktivnost ”Ako piješ, ne vozi”.

Preventivna aktivnost provedena je na info punktu u Svetvinčentu, na kojem su policijski službenici informirali građane o opasnostima upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te prekršajnim i kaznenim odredbama propisanima za vožnju pod utjecajem alkohola. Posjetitelji manifestacije mogli su se podvrgnuti alkotestiranju kako bi ih se odgovorilo od eventualne nakane da nakon konzumiranja alkohola upravljaju vozilom. Posjetiteljima je podijeljen informativni letak ”Budi odgovoran – ako piješ, ne vozi” kao podsjetnik na opasnosti vožnje u alkoholiziranom stanju i obvezu poštovanja prometnih propisa, a sve kako bi se doprinijelo višoj razini sigurnosti u prometu. Na informativnom punktu alkotestirano je 20 osoba, dok je 12 osoba zatražilo informaciju o broju negativnih prekršajnih bodova i statusu vozačke dozvole.

Apeliramo na vozače da ne  upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol, s obzirom da je vožnja pod utjecajem alkohola jedan od uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Posebno ističemo da za mlade vozače vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića. Vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilom u prometu na cesti, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službe, da zamole za prijevoz prijatelja ili člana obitelji koji posjeduje važeću vozačku dozvolu i koji nije konzumirao alkoholna pića.

Izvor PU istarska

uhićenje lisice policija

VIŠNJAN: U Cvitanima sletio van ceste s 2,85 promila. Uhićen je

poreč europsko natjecanje twirling mažoret

POREČ ugostio više od tisuću sudionika u europskim natjecanjima u twirlingu i mažoretu