in

Uzbuna u gradu Škurigradu: U Puli predstavljanje slikovnice o volontiranju mladih autora

U petak, 26. kolovoza, s početkom u 17 sati, u Puli će se u vanjskom prostoru udruge Gradska radionica javno predstaviti slikovnica “Uzbuna u gradu Škurigradu” mladih autorica i autora. Slikovnica promovira vrijednosti volontiranja i drugih oblika solidarnosti, a nastala je kao rezultat ciklusa radionica “Volontiranje u slikama”, u okviru projekta “Rastemo kroz volontiranje” Volonterskog centra Istra i partnerskih osnovnih škola Šijana, Svetvinčenat i Stoja.

“Uzbunu u gradu Škurigradu”, kao i iskustvo participativnog stvaranja slikovnice predstavit će autorski tim učenika i učenica partnerskih škola, uz podršku voditeljice ciklusa radionica i urednice slikovnice Maje Erak. Svoje dojmove o slikovnici i mogućnostima njezine primjene u svrhu odgoja i obrazovanja za volontiranje podijelit će predstavnica Gradske knjižnice i čitaonice Pula te Marlena Plavšić, voditeljica Programa stjecanja pedagoških kompetencija na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Nakon predstavljanja slikovnice posjetitelji će moći razgledati izložbu fotografija s aktivnosti projekta “Rastemo kroz volontiranje”.

Autorice i autori slikovnice su, abecednim redom: Loris Babić, Elena Belić, Petra Bijažić, Ivano Čelić, Pio Ferlin, Lana Macan, Sara Obrovac, Katarina Perišić, Iris Peršić, Paula Šehić, Melissa Vojnić, Anja Volf. Javno predstavljanje slikovnice završna je aktivnost projekta „Rastemo kroz volontiranje“ koji Volonterski centar Istra s partnerima, i uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, provodi s ciljem doprinosa većoj uključenosti djece i mladih u volonterske aktivnosti izvan odgojno-obrazovnog sustava te jačanja njihovih kompetencija i povezanosti sa zajednicom, objavio je Volonterski centar Istra.

U Bujama koncert Vesne Ivanović Ocwirk i Ennija Clarija – klavirskog dua

Ilustracija - Foto Tanja Kocijančić

Instalirala 2 aplikacije pa ostala bez 72 tisuće kuna