in

POREČ ugostio više od tisuću sudionika u europskim natjecanjima u twirlingu i mažoretu

Poreč je proteklog tjedna bio domaćin Europskog natjecanja u mažoret plesu i twirlingu, koje se održalo u dvoranama Žatika i Intersport centar, te okupilo gotovo 1.200 sudionika iz petnaest država. Prve su se, od sredine tjedna do petka takmičile mažoretkinje, a paralelno se do kraja tjedna odvijalo i prvenstvo u twirlingu, oba natjecanja po kapom Hrvatskog twirling i Hrvatskog mažoret saveza i europske i svjetske organizacije NBTA i WFNBTA (World Federation of National Baton and Twirling Association)

poreč europsko natjecanje twirling mažoret

Poreč je četvrtu godinu za redom domaćin natjecanjima ovih sportova na državnoj i europskoj razini, koji organizatori kako kažu, vole kako zbog ponude, tako i dvorana koje pružaju izvrsne uvjete za natjecanje.

žatika poreč europsko natjecanje twirling mažoret

U Europskom prvenstvu u mažoretu natjecateljice su se iskazale u duetima i solo točkama, dok su se u natjecanju u twirlingu natjecatelji takmičili u disciplinama poput rythmic twirling, team dance twirling, te solo baton. Inače twirling je disciplina koja se izvodi uz glazbu, pojedinačno ili u skupinama i u posljednje je vrijeme vrlo popularan kod djevojaka i dječaka širom svijeta. Nastao je iz mažoretskih elemenata, a objedinjuje neke od elemenata ritmičke gimnastike, plesne korake i virtuoznu vrtnju mažoretskog štapa. Uvježbavaju se i baletni koraci kao i elementi iz modernih i latino-američkih plesova.

Dobrodošlicu natjecateljicama i natjecateljima zaželio je porečki gradonačelnik Loris Peršurić, te izrazio zadovoljstvo povratkom sportskih manifestacija u Poreč u posezoni, koja će se prema najavama nastaviti i dalje, objavio je Grad Poreč.

policija mup alkotest

AKO PIJEŠ, NE VOZI: MUP-ova poruka s Fešte mladega vina u Svetvinčentu

nataša ravnić marijana liović kuglačice istre poreč

Članice porečke Istre NATAŠA RAVNIĆ i MARIJANA LIOVIĆ na Svjetskom prvenstvu ponosno brane boje Hrvatske