in

Bacila pepeo na travu pa izazvala požar

Foto Pixabay

Buzetska policija prijavit će 32-godišnjakinju zbog izazivanja požara trave i niskog raslinja. Naime, 21. ožujka oko 17 sati, na zapuštenu poljoprivrednu površinu nedaleko obiteljske kuće na području Buzeta, 32-godišnjakinja je bacila pepeo koji je tog dana izvadila iz peći. Nakon nekog vremena primijetila je da na mjestu, na kojem je bacila pepeo, gori vatra te je pozvala vatrogasce.
 
U požaru je izgorjelo oko 50 kvadratnih metara trave te će policija podnijeti obavijest Odjelu inspekcije Službe civilne zaštite Pazin radi sumnje da je 32-godišnjakinja počinila prekršaj iz Zakona o zaštiti od požara.
 
Policijska uprava istarska ponovno podsjeća građane da vode računa o svojoj sigurnosti, s obzirom da je u vrijeme suhog vremena i vjetra veća opasnost od nastajanja požara na otvorenom prostoru.
 
Najčešći uzroci požara na otvorenom prostoru su nemar i nepropisno korištenje otvorenog plamena, odnosno ljudski faktor.  U takvim slučajevima protiv osobe koja je izazvala požar slijede novčane sankcije sukladno Zakonu o zaštiti od požara, a u određenim slučajevima postoje i elementi kaznene odgovornosti za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.
 
Budite odgovorni, brinite o svojoj sigurnosti, sigurnosti svojih susjeda i o prirodi koja nas okružuje, priopćeno je iz Policijske uprave istarske.

Porečke kuglačice doživjele najveći poraz dosad

provala-u-vozilo-mup-policija

Provale u vozila: Lopovi ukrali novac, kartice, štap za hodanje…