in

“Bolesni rođak joj htio donirati stotine tisuće eura” – Starica prevarena putem Facebooka

Umaška policija traga za nepoznatim počiniteljem te još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare

Umaška je policija 27. studenoga zaprimila prijavu 79-godišnje hrvatske državljanke da je prevarena za više tisuća kuna, priopćila je Policijska uprava istarska.

Naime, žena je prijavila da joj se krajem listopada putem društvene mreže javila osoba koja joj se predstavila kao daljnji bolesni rođak koji joj je želi donirati više stotina tisuća eura. Uputio ju je da se javi drugoj osobi, navodnom odvjetniku, koji će joj potvrditi nasljedstvo. Nakon što je žena kontaktirala drugu osobu te mu u dva navrata na bankovni račun uplatila iznos od više stotina eura, shvatila je da je prevarena i odlučila događaj prijaviti policiji.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem te još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192, poručili su iz PU istarske.

Prvo čitanje: POREČKI proračun od 301 milijun kuna jedan od najvećih u povijesti – Ni u 2020. neće biti prireza

Poreznici i carinici u pojačanom nadzoru – na udaru djelatnosti vezane uz Advent