in

Detalji nesreće: Muškarac podletio pod branik koji je bio spušten zbog prolaska vlaka

Foto MUP

Vozač automobila prošao je ispod branika koji je bio spušten radi prolaska vlaka te je izazvao prometnu nesreću

U prometnoj nesreći, koja se dogodila u nedjelju oko 15.30 sati u Svetom Petru u Šumi, ozlijeđena je jedna osoba. Nesreća se dogodila kada je 60-godišnji vozač upravljao automobilom Opel, pulske registarske oznake, te je na županijskoj cesti 5076 udario u branik koji je bio spušten radi prolaska vlaka, koji je prometovao na relaciji Pula – Buzet. Nakon što je udario u branik, vozač je Opelom prošao ispod njega i u vrijeme dok je prelazio preko željezničke pruge, u automobil je udario vlak kojim je upravljao 33-godišnji strojovođa. Od siline udarca, automobil je odbačen na travnatu površinu.

Zbog zadobivenih ozljeda, vozač automobila prevezen je u pulsku bolnicu, a težina njegovih ozljeda zasad nije poznata. U trenutku nesreće u vlaku se nalazilo devet osoba, a nitko od njih nije ozlijeđen.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija će protiv vozača automobila pokrenuti prekršajni postupak, priopćila je u nedjelju navečer istarska policija.

Prethodni članak na linku: https://www.istriaterramagica.eu/novosti/crna-kronika/uzas-vlak-naletio-na-corsu-u-sv-petru-u-sumi-vozac-prezivio/

RK Novigrad krije mlade nade rukometa – „Minione“

Na snazi blaže mjere: Otvaraju se teretane, kafići mogu prodavati pića, evo popisa