in

Dolijao istarski lopov: Uhićen tijekom pokušaja provale. Osumnjičen za više krađa

Foto ilustracija: PixaBay.com

Labinska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom i utvrdila sumnju da je počinio tri kaznena djela teške krađe, od čega jedno u pokušaju i kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.
Muškarca se sumnjiči da je u noći sa 18. na 19. svibnja provalio u ugostiteljski objekt na Obali Maršala Tita u Rapcu, gdje je otuđio nekoliko boca alkoholnih pića te u trgovinu u Plominskoj ulici iz koje je otuđio alkoholna pića i cigarete.

Pohod je nastavio i iduće noći kada je u Rapcu pokušao provaliti u ugostiteljski objekt u vlasništvu pravne osobe iz Rapca, no aktivirao se alarm te je počinitelj pobjegao. Prilikom udaljavanja od objekta, na kolnom prilazu objektu, muškarac je udario u rampu i oštetio je, a po dojavi građana brzom reakcijom policijskih službenika zatečen je u blizini objekta i uhićen uz uporabu sredstava prisile. Osumnjičeni je u događaju lakše ozlijeđen. 

Zbog sumnje da je počinio četiri kaznena djela, policija će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom odvjetništvu redovnim putem, a visina materijalne štete nastala u provalama biti će utvrđena naknadno, objavila je istarska policija 21. svibnja 2023.

Ilustracija - Foto Policijka uprava istarska

“Vesela” noć u Istri: Vozio s 1,87 promila. Dobio veliku kaznu

Dobinici medalja na Oleumu Olivarumu u Krasici 2023.

KRASICA: Na Oleum Olivarumu velik broj zlatnih medalja. Najbolje maslinovo ulje iz Vodnjana