in

KRASICA: Na Oleum Olivarumu velik broj zlatnih medalja. Najbolje maslinovo ulje iz Vodnjana

Dobinici medalja na Oleumu Olivarumu u Krasici 2023.

Zelenu medalju s najviše bodova osvojila je Stancija San Antonio iz Vodnjana, slijedi Robert Fatorić iz Vižinade i na trećem mjestu OPG Lupić iz Bala.

Od 110 prikupljenih uzoraka najviše je bilo zlata, 79, potom je bilo i 12 srebra, 7 bronci, 4 uzorka u kategoriji ekstra djevičanskog ulja te 8 ulja u kategoriji djevičanskoga.

U prilogu donosimo TOP 10 maslinara na ovogodišnjim susretima Oleum Olivarum u Krasici. Podjela medalja upriličena je u subotu navečer, 20. svibnja 2023., u Zajednici Talijana u organizaciji Turističke zajednice grada Buja. Manifestacija je započela rekreativnom biciklijadom i otvaranjem međunarodnog likovnog natječaja Oleum Olivarum, za koji su također podijeljene nagrade jučer.

U sklopu manifestacije održan je i  19. međunarodni likovni natječaja na temu masline i maslinarstva. Komisija sačinjena od Lorelle Limoncin Toth (Buje), Fulvije Žudič (Piran) i Nadije Pastorcich (Trst) ocjenjivala je radove 39 umjetnika  iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Najbolji rad je onaj Ive Starac koja je osvojila nagradu od 1000 eura. Na drugome mjestu našla se Silvana Konjevoda, dok je treće mjesto pripalo Martini Ponjavić.

provala krađa

Dolijao istarski lopov: Uhićen tijekom pokušaja provale. Osumnjičen za više krađa

GO istočno azijska misaona igra - Turnir u Poreču

POREČ: Turnir istočno-azijske misaone igre privukao igrače iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Pobjednik ima 13 godina