in

GRČKI BROD NASUKAO SE U PULI: Za dlaku izbjegnuta havarija!

Kako je objavio HRT, teretni brod “Agios Rafail” koji plovi pod grčkom zastavom nasukao se jutros u Puli u uvali Jamica ispod Muzila. Nitko od članova posade nije ozlijeđen, a nema ni štete za okoliš, doznaje se u pulskoj Lučkoj kapetaniji.

Riječ je o teretnom brodu koji je trebao prevesti teret kamena iz štinjanske vale u Italiju. Kako se neslužbeno doznaje HRT, kapetan broda je, iz za sada neutvrđenih razloga, zadržao kurs prema Muzilu umjesto da skrene prije lukobrana. Uslijed tog manevra, brod je nastavio ploviti prema Muzilu, zabivši se pramcem u stijene.

Zahvaljujući vlastitom pogonu, brod se krmom uspio izvući sa stijena te otploviti na sigurno. Trenutno, brod plovi prema štinjanskoj vali, gdje će inspektori Ministarstva mora odnosno Lučke kapetanije Pula obaviti očevid te pokušati utvrditi točan uzrok nesvakidašnje pomorske nesreće u pulskom akvatoriju, objavio je nadalje HRT na vijestima.

Jutarnji list je pak objavio da je na brodu pulska lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc, čiji djelatnici obavljaju očevid te će pokušati utvrdi razlog ove nesreće. Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, nema veće štete na brodu, a nitko od članove posade nije ozlijeđen.

KUKCI: Austrijancu lopovi ukrali skupocjene bicikle

USKRS U POREČU: Šugo od karamali s palentom, 300 pisanica i 4 dana zabave za sve uzraste