in

HGSS objavio detalje potrage za djevojčicom. Šef policije: „Svi smo se nadali da će završiti sretno“

Potraga za djevojčicom u Dragonji - Foto HGSS

Tragično je završila potraga za desetogodišnjom djevojčicom koja je prije dva dana nestala u rijeci Dragonji na hrvatsko-slovenskoj granici. Pronašli su je ronioci nedaleko od mjesta stradanja. Nažalost, za desetogodišnju djevojčicu spasa nije bilo. Jaka struja, koja ju je istrgnula iz majčinih ruku, odvukla ju je na dno.

Potraga za djevojčicom u Dragonji - Foto HGSS
Potraga za djevojčicom u Dragonji – Foto HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) oglasila se o potrazi za turskom djevojčicom čije je tijelo pronađeno ranije danas. Tvrde kako su se uz članove stanice Istra iz različitih dijelova Hrvatske na teren po pozivu izašla i četiri potražna K9 tima HGSS-a s psima. Njih ukupno 43 iz raznih stanica diljem zemlje.

Nažalost, za desetogodišnju djevojčicu spasa nije bilo.

Potraga za djevojčicom u Dragonji - Foto HGSS
Potraga za djevojčicom u Dragonji – Foto HGSS

Nesreća se dogodila kada je turska državljanka s troje djece i tek punoljetnim nećakom pokušala prijeći nabujalu Dragonju, koja dijeli Hrvatsku i Sloveniju, i uputiti se u bolji život. Uhvatili su se za ruke i u ljudskom lancu krenuli na drugu obalu. U jednom trenutku majka se okliznula i voda joj je otrgnula kćer iz ruku. Spasioci su dva dana tragali za djetetom u nadi da će se dogoditi čudo i da će je pronaći živu.

Jaka struja koja ju je istrgnula iz majčinih ruku odvukla ju je na dno. Danas oko podneva pronašli su ju policijski ronioci.

Na počecima zime često stradavaju migranti. Svi koji su sudjelovali u potrazi i danas su se do zadnjeg trenutka nadali čudu, ali ono se na žalost nije dogodilo. Mnogi od policajaca i sami su roditelji pa sve još teže doživljavaju.

Potraga za djevojčicom u Dragonji - Foto HGSS
Potraga za djevojčicom u Dragonji – Foto HGSS

– Iza nas su dva dana intenzivne potrage za djevojčicom, u kojoj je sudjelovalo preko 50 pripadnika raznih službi. Svi smo se nadali da će potraga završiti sretno. Svi smo to doživjeli na jedan stresan način. Svi smo roditelji. Vidio sam pogotovo policajce koji su našli beživotno tijelo. Ostavlja to trag’ – rekao je Božo Kirin, načelnik PU istarske za Dnevnik Nove TV reporteru Marku Balenu.

“U dva dana potrage HGSS je koristio svoje različite potražne resurse; sedam kilometara obale i tok rijeke pretraživali su pješaci tragači i ronioci, a na vodi su se koristila laka plovila. Za nestalom djevojčicom od petka su tragali pripadnici Policijske postaje Buje, Riječka specijalna policija, interventna policija iz Pule, ronioci ATJ Lučko, djelatnici civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a, Istarski Crveni križ te slovenski policajci i vatrogasci”, tvrde pa zaključuju kako je tijelo nesretne djevojčice pronađeno u subotu, oko 12.30 sati.

Potraga za djevojčicom u Dragonji - Foto HGSS
Potraga za djevojčicom u Dragonji – Foto HGSS

U ovoj potrazi, sudjelovala su četrdeset i tri člana HGSS-a iz stanica: Istra, Slavonski Brod, Delnice, Ogulin, Karlovac, Gospić, Zadar, Split, Zagreb i Orahovica.

Izvor Jutarnji list

Foto HGSS

Dani hrvatskih kobasica i salama u Sv. Petru u Šumi 2021

SV. PETAR U ŠUMI: Proglašeni hrvatski šampioni u proizvodnji kobasica i salama

porečki rukometaši slavili protiv rudara

Slavlje porečkih rukometaša za kraj godine nad Rudarom