in

HOROR U POREČU: Građevinska dizalica srušila se na stambene zgrade – Materijalna šteta ogromna, srećom bez žrtava

Foto Istra Terra Magica

Nevrijeme je oko 10.30 sati trajalo kratko, ali polučilo je ogromne štete

Danas oko 10.30 sati Poreč je zahvatilo jako nevrijeme sa snažnim vjetrom koje je u početku djelovalo kao da se ništa strašno ne može desiti. Naime, zabilježili smo jutros poplavljene rive diljem istarske obale, ali dogodilo se još nešto. Srećom da nema ljudskih žrtava!
Velika građevinska dizalica na gradilištu u Velom Maju uslijed naleta vjetra, vjerojatno i pijavice, srušila se na obližnje stambene zgrade. S obzirom da su u njima bili stanari, puka je sreća da nitko nije nastradao, te da nema ozlijeđenih.
Na teren su izašli porečki vatrogasci koji su osigurali prostor, te policija koja će ondje dežurati tijekom dana.
Dizalica je na prvu zgradu pala srećom bočno, a stradala su krovovi na obje zgrade. Crijepovi i dijelovi krovova razletjeli su se svuda naokolo i oštetili automobile koji su bili parkirani ispred obližnjeg talijanskog vrtića.

dizalica srušila na zgrade mali maj poreč
Foto Istra Terra Magica


Stanari zgrada kazali su nam da se snažno čuo udarac, kao da je nešto prasnulo, u trenutku kada se dizalica svom težinom srušila na zgrade.
O materijalnoj šteti nitko nije želio govoriti, ali bit će sigurno velika. Tek će trebati pogledati krovove i utvrditi kolika je šteta.
Ljudi s kojima smo razgovarali kažu nam da su vidjeli nešto nalik pijavici ili tornadu, koji je očito prošao točno tom ulicom, srušio dizalicu koja je pak pala i na jedan kombi i smrskala ga. Na obližnjim vilama za odmor vidi se iskrivljena metalna ograda. To je vjerojatno pravac kuda se pijavica kretala. Štete ima i na obližnjim gradilištima, a polomljena su stakla i na autobusnoj čekaonici.

Više ćemo objaviti čim budemo imali još informacija.
Fotografije i video pogledajte na našem Facebooku i Instagramu.

Link: https://www.facebook.com/istraterramagicanews

Foto: PU istarska

NOVIGRAD/FAŽANA: Policija educirala noniće kako se zaštititi od raznih prijevara

Kristina Radolović

Mjesec poduzetništva u POREČU – Prezentacija potpora za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju i preradu