in

Hrvatskom kruži domišljata računalna prijevara – Hakeri kradu vaš novac s računa

UPOZORAVAMO građane da ukoliko dobiju takve poruke nipošto ne otvaraju poveznice u poruci, nego da izbrišu poruku jer se radi o pokušaju krađe njihovih osobnih podataka i pokušaju neovlaštenog pristupa Internet bankarstvu.

MUP upozorava da su u posljednjih nekoliko dana na adrese elektroničke pošte građana ponovo počele pristizati zlonamjerne poruke (phishing mail) koje za cilj imaju krađu podataka za pristup Internet bankarstvu građana.

Napadači se u poruci predstavljaju kao služba zadužena za sigurnost u banci i upozorava građane da je treća strana imala pristup njihovim kreditnim karticama te su zbog toga privremeno morali blokirati rad sa kreditnim karticama. Kako bi ponovo mogli raspolagati svojim kreditnim karticama od građana traže da slijede poveznicu u poruci putem koje bi se trebali prijaviti na Internet bankarstvo svoje banke i potvrditi svoj identitet.   UPOZORAVAMO građane da ukoliko dobiju takve poruke nipošto ne otvaraju poveznice u poruci, nego da izbrišu poruku jer se radi o pokušaju krađe njihovih osobnih podataka i pokušaju neovlaštenog pristupa Internet bankarstvu.

Poruke koje građani dobivaju na svoje račune elektronske pošte izgledaju ovako:

“Dragi kupče,

Nedavno smo pregledali vaš račun na kreditnoj kartici i sumnjamo da je vašoj kreditnoj kartici mogla pristupiti neovlaštena treća strana. Zaštita sigurnosti vašeg računa na kreditnoj kartici naša je glavna briga, stoga smo kao preventivnu mjeru privremeno blokirali pristup osjetljivim značajkama računa kreditne kartice.

Da biste vratili pristup svom računu, trebate nas KLIKNITE OVDJE i potvrdite svoj identitet Kliknite ovdje za nastavak i potvrđivanje podataka vašeg računa kako biste izbjegli potpuno zatvaranje Hvala vam.

Iskreno,

Služba za korisnike”

Izvor: MUP

ŽIVOT U DOBA KORONE: Mali Marčanci s prijateljima i tetama iz vrtića druže se u virtualnom svijetu

Istarski Stožer: Četvrti put ovog tjedna svi nalazi NEGATIVNI, raste broj izliječenih