in

ŽIVOT U DOBA KORONE: Mali Marčanci s prijateljima i tetama iz vrtića druže se u virtualnom svijetu

Život u doba korona-krize pogodio je i sve vrtiće koji su zatvoreni od 13. ožujka. No, kako bi i dalje ostali u kontaktu i znali što rade i čime se bave djeca kod kuće Dječji vrtić Vrtuljak u Marčani otvorio je grupe podrške u aplikaciji Viber na pametnim telefonima, otkriva nam ravnateljica vrtića Klara Lukašić Buić.

-Zbog novonastalih okolnosti vrtić ne radi pa smo mi svi zajedno, odnosno zaposlenici vrtića napravili grupe da možemo s roditeljima komunicirati u ovo vrijeme. Zadatak kojeg smo si zadale jest da nam svakodnevno roditelji šalju crteže djece ili fotografije da vidimo čime se kod kuće bave. Odgojiteljice šalju ideje za rad kod kuće, igre kako ispuniti dan kroz igru, a kuharica šalje recepte za razne kolače, priča nam Lukašić Buić.

Dodaje da, iako nisu zajedno u vrtiću, svi su vrlo aktivni i kreativni, a sve to objavljuju i na Facebook stranici Turističke zajednice općine Marčana i na webu vrtića.

-Svi zaposlenici vrtića jako su se angažirani i trudimo se da u ovoj situaciji svima bude lakše, a posebno djeci koja tako mogu vidjeti što kod kuće rade njihovi prijatelji, objasnila je ravnateljica.

 

 

Grad Poreč zatražio ukidanje propusnica za POREŠTINU

Hrvatskom kruži domišljata računalna prijevara – Hakeri kradu vaš novac s računa