in

Istarska policija našla ga nakon 3 mjeseca – Bježao, pokušao pogaziti policajca, udario policijsko vozilo i izgurao ga ceste…

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Operativnim radom na terenu, policijski službenici utvrdili su identitet osobe koja je udarila u policijsko vozilo i lakše ozlijedila policajca

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

Naime, riječ je o počinitelju koji je 5. listopada prošle godine bježao policiji na području Buzeta te je udario u policijsko vozilo, pokušavajući izgurati policijskog službenika s ceste.

Osumnjičeni je oko 21.35 sati, kod naselja Sv. Ivan, upravljao automobilom na koji su bile postavljene nepripadajuće registracijske oznake. Kada ga ja policijski službenik pokušao zaustaviti, dajući mu zvučne i svjetlosne signale, muškarac se oglušio na znakove policije i povećao brzinu kretanja.

Na suženom dijelu ceste, vozač je zaustavio automobil, no kada je policijski službenik krenuo prema njemu ne bi li obavio kontrolu vozača, 33-godišnjak je automobilom krenuo prema njemu te je policijski službenik, u cilju izbjegavanja naleta, ušao u službeno vozilo. Vozač je tada udario automobilom u službeno vozilo, pri čemu ga je izgurao s mjesta zaustavljanja i pobjegao.

Policijski službenik naknadno je zatražio liječničku pomoć zbog kontuzija te je utvrđeno kako je u događaju lakše ozlijeđen.

Nedugo nakon nesreće, policijski službenici pronašli su automobil s odbačenim registracijskim oznakama nedaleko od mjesta događaja, s obzirom da je vozač sletio u zavoju s ceste, a nakon toga je pješice napustio mjesto nesreće.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici utvrdili su identitet osobe koja upravljala navedenim automobilom, odnosno koja je udarila u policijsko vozilo. Utvrdili su kako je riječ o 33-godišnjaku te su nad njim proveli kriminalističko istraživanje 21. siječnja. Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

lisice policija Ilustracija Pixabay

Iz Tara prema Novigradu u autu bez tablica: Završio u zatvoru zbog prometnih prekršaja i droge. Sankcije i za suputnike

policija

Istra: Krivudao cestom s preko 2 promila