in

Iz Tara prema Novigradu u autu bez tablica: Završio u zatvoru zbog prometnih prekršaja i droge. Sankcije i za suputnike

Ilustracija Pixabay

Vozač i dvoje putnika sankcionirani zbog niza počinjenih prekršaja te je vozaču određeno zadržavanje u zatvoru

Policijski službenici Policijske postaje Umag s ispostavom Buje su 20. siječnja oko 20.35 sati, prilikom kontrole prometa u Ulici Mirna u Novigradu, uočili automobil kako se bez registracijskih oznaka kreće iz smjera Tara.

U trenutku kada su policijski službenici pokušali zaustaviti automobil, vozač je ubrzao brzinu kretanja do Ulice Tere, gdje je zajedno s dvoje putnika izašao iz automobila i počeo bježati, no policijski službenici su ih ubrzo sustignuli.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je automobilom upravljao 25-godišnji bosanskohercegovački državljanin koji je kod sebe imao 3 grama kokaina. Osim toga utvrđeno je da je vozač upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno da nema položen vozački ispit te da nije koristio sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, kao i da je automobilu isteklo važenje prometne dozvole. Muškarcu je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nadležni sud odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 13 dana.

Također, protiv 26-godišnjeg putnika podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga jer je kod sebe imao 6.40 grama marihuane, a protiv 25-godišnje putnice, koja nije bila vezana sigurnosnim pojasom i nije imala niti jedan dokument kojim bi dokazala identitet,  podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

vatra požar

U Istri izbili požari zbog neodržavanja dimnjaka

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Istarska policija našla ga nakon 3 mjeseca – Bježao, pokušao pogaziti policajca, udario policijsko vozilo i izgurao ga ceste…