in

Istra: Krivudao cestom s preko 2 promila

Foto MUP - Ilustracija

Labinska je policija 19. siječnja oko 22.35 sati u Ulici Zelenice u Labinu uočila automobil, pulske registracijske oznake, kako krivuda po kolniku. Automobil je zaustavljen te je utvrđeno da njime upravlja 40-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.01 promila. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak, objavila je Policijska uprava istarska 22. siječnja 2024.

Tijekom proteklog vikenda, od 19. do 21. siječnja, na području Policijske uprave istarske evidentirano je šest prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenim  osobama i pet s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici su kontrolirali 384 vozila i vozača, iz prometa je isključeno 28 vozača i 4 vozila. Utvrđen je 191 prekršaj, od koji izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 68 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 28 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 23 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 13 prekršaja
  • neregistrirano i tehnički nepregledano vozilo – 4 prekršaja
  • ostali prekršaji – 55 prekršaja

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Istarska policija našla ga nakon 3 mjeseca – Bježao, pokušao pogaziti policajca, udario policijsko vozilo i izgurao ga ceste…

U utorak 23.01. akcija darivanja krvi u Žminju i Rovinju