in

Istarska policija za vikend uhvatila više vozača sa skoro 3 promila, neki nisu nikad položili vozački. Najavljene nove kontrole

Ilustracija

Tijekom ovog tjedna policijski službenici će u sklopu aktivnosti ROADPOL-a provoditi pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnje pod utjecajem droge

Kao što je i najavljeno, 15. lipnja od 9 do 13 sati na području Policijske uprave istarske održana je prometna akcija ”Nadzor vozača mopeda i motocikala”. Tijekom provođenja prometnih akcije kontrolirano je 80 vozila, a utvrđeno je 57 prekršaja, od kojih 37 prekršaja vozača mopeda, motocikala i električnih romobila.

Trojica vozača koji su ovog vikenda sudjelovali u prometu dok su u organizmu imali preko dva promila zadržani su u policijskim postajama.

Na području Pule, u Gervaiusovoj ulici, policijski službenici su 16. lipnja oko 4.15 sati zaustavili 24-godišnjeg državljanina Srbije kako upravlja automobilom, pulske registracijske oznake, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2.66 promila. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je izrečena novčana kazna 2640 eura, dok se protiv 21-godišnjeg državljanina Srbije, suputnika i vlasnika vozila, također pokreće prekršajni postupak jer je dao vozilo na upravljanje osobi koja ne ispunjava uvjete za upravljanje vozilom.

Istog dana umaška je policija oko 13.30 sati u Voćarskoj ulici kontrolirala 45-godišnjaka koji je upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.78 promila. Vozač je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega pokreće prekršajni postupak.

Oko 20.55 sati posla je imala i pazinska policija, koja je koja je kod Lovrina evidentirala prometnu nesreću s materijalnom štetom. Nesreća se dogodila kada je 44-godišnjak upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, od mjesta Lovrin prema raskrižju s državnom cestom D-48. Dolaskom do raskrižja, nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska te se sudario s automobilom, karlovačke registracijske oznake, kojim je upravljala 54-godišnjak. Budući da je 44-godišnjak bio pod utjecajem alkohola te mu je izmjereno 2.35 promila, uhićen je i protiv njega se pokreće prekršajni postupak.

Tijekom ovog tjedna policijski službenici će u sklopu aktivnosti ROADPOL-a provoditi pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnje pod utjecajem droge te pozivamo sudionike u prometu da poštuju prometne propise te da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali alkohol ili opojne droge, poručuju iz istarske policije.

Za vikend 24 prometnih nesreća na istarskim cestama

Tijekom proteklog vikenda, od 14. do 16. lipnja, na području Policijske uprave istarske dogodile su se 24 prometne nesreće, od kojih jedna s poginulom osobom, osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a deset osoba lake tjelesne ozljede.

Tijekom vikenda kontrolirano je 615 vozila i vozača. Iz prometa su isključena 23 vozača i 4 vozila. Utvrđeno je 213 prekršaja, od koji izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 8 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 22 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 19 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 38 prekršaja
  • neregistrirano i teh. nepregledano vozilo – 4 prekršaja
  • ostali prekršaji – 123 prekršaja.

policija mup ilustracija

Istra: Prijetio policajcima. Posebno jednog imao na “piku”, objavljivao njegove fotografije i prijeteće komentare

Foto Lions klub Poreč

U Poreču održan susret Lions prijateljstva i zajedništva 4 distrikta Italije, Slovenije i Hrvatske