in

U Poreču održan susret Lions prijateljstva i zajedništva 4 distrikta Italije, Slovenije i Hrvatske

Foto Lions klub Poreč

Jučer, 16. lipnja, u Poreču je održan susret Lions prijateljstva i zajedništva na kojem su sudjelovala 4 Lions Distrikta iz tri susjedne države Slovenije, Italije i Hrvatske. Domaćin susreta bio je Lions klub Poreč.

Susretu su prisustvovali guverneri Distrikta 108Ta2 Italija Nerina Fabbro, Guverner Distrikta 108Tb Italija Giorgio Ferroni, Guvernerka D-129 Slovenija Breda Pečovnik, Guverner D-126 Hrvatska Milorad Stanić.

Na početku susreta guverneri i njihovi suradnici posjetili su grob PDG Jusufa Šehanovića i održali spomen na njegov lik i djelo. Past distrikt Guverner Jusuf Šehanović je prije 12 godina inicirao bratimljenje tri Distrikta Italije 108Ta2, Slovenije i Hrvatske koje je također održano u Poreču u sklopu regate Jedrima protiv droge 2012 g. U svom obraćanju prisutnima Guverner Distrikta 126 Milorad Stanić je rekao da je pok. Jusuf živio lionizam kao i njegov slogan Dobro je činiti dobro. Jusuf Šehanović je dao veliki doprinos razvoju D-126 Hrvatska.

Spomenu je prisustvovao i Zlatko Šehanović, sin pok. Jusufa, inače i član Lions kluba Poreč, koji se zahvalio na ideji i rekao nekoliko bitnih kvaliteta njegovog oca.

Spomen je završio polaganjem vijenca i paljenjem svijeća i minutom šutnje za pok. Jusufa.

Nakon ovog spomena prisutni su se uputili u Zajednicu Talijana Poreč na svečanu sjednicu povodom 12 godina susreta i bratimljenja distrikta.

Ovaj put u Poreču ovim distriktima se pridružio i Distrikt 108TB Italija koji se na svečanoj sjednici bratimio sa ostala tri distrikta.

Na sjednici sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Poreča i saborski zastupnik Loris Peršurić istaknuvši značaj povezivanja sa ove dvije susjedne države i zahvalivši Lionsima na svemu čine za dobrobit svojih zajednica.

Nakon obraćanja Guvernera koji su istakli značaj ovih susreta održano je potpisivanje Povelje o bratimljenju sva 4 Distrikta.

Cijelu svečanost uljepšao je nastup učenika Umjetničke škole Poreč koji su izveli nekoliko umjetničkih točaka i obogatili cijelu svečanost. Nastupile su Eva Palman, 6. razred flaute i Lorena Simpsich, 6. razred flaute, Učiteljica: Eni Severović. Naja Jugovac, 6. razred gitara učitelj: Haris Brković i Erik Petrović, 6. razred harmonika  učiteljicom Rominom Legović.

Nakon svečanosti svi prisutni su obišli kompleks Eufrazijeve bazilike i zatim se uputili na otok Sveti Nikola gdje je na plaži otoka organizirano druženje i ručak.

Svi prisutni Lionsi izrazili su svoje zadovoljstvo cijelim događanjem  i pohvalili Lions klub Poreč za cijelu organizaciju. Sljedeći susret je u Sloveniji.

Istarska policija za vikend uhvatila više vozača sa skoro 3 promila, neki nisu nikad položili vozački. Najavljene nove kontrole

Foto USB

POREČ: Plesačice na svili ARIA zaključuju 2. godinu treninga nastupom 17. lipnja