in

Istarsku tvrtku oštetili njeni direktori. Sumnjiče ih da su “oprali” više od 200.000 eura

Ilustracija - Foto Gerd Altmann za Pixabay

Osumnjičeni su gospodarskim kriminalom oštetili trgovačko društvo za preko 200 tisuća eura

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 36-godišnji i 45-godišnji hrvatski državljani na području Pule počinili kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave, pranje novca te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Policija sumnjiči 36-godišnjaka da je kao osnivač i odgovorna osoba trgovačkog društva, zajedno s 45-godišnjakom koji je stvarno upravljao društvom, u razdoblju od listopada do prosinca 2018. godine sačinio više fiktivnih izlaznih računa prema tvrtkama u ukupnom iznosu od preko 200 tisuća eura. Po izvršenim uplatama, 45-godišnjak je u više navrata u gotovini podizao novac s računa trgovačkog društva bez pravne osnove.

Osim toga, muškarce se također sumnjiči da od rujna 2018. godine do prosinca 2019. godine nisu uredno i pravodobno vodili poslovne knjige društva te su ih radi prikrivanja nezakonitih radnji učinili nedostupnima tijelima nadzora, s obzirom da su trgovačko društvo fiktivno prebacili na novog vlasnika, iako su oni i dalje njime upravljali.

Policija je protiv osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu u redovnom postupku, objavila je istarska policija 31. kolovoza 2023.

Foto di Gerd Altmann da Pixabay

POREČ: Nasjela na laž. Povjerovala da je dobila novčanu nagradu, pa joj ispraznili račun

Policija uhitila kradljivca koji je ”operirao” po malom istarskom mjestu