in

Policija uhitila kradljivca koji je ”operirao” po malom istarskom mjestu

Ilustracija MUP

Muškarac će po okončanju kriminalističkog istraživanja tijekom današnjeg dana biti predan u pritvorsku jedinicu policije

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom i utvrdila sumnju kako je u razdoblju od 16. do 19. srpnja 2023. godine na području Banjola počinio dva kaznena djela krađe i dva kaznena djela teške krađe, od čega jedno u pokušaju.

Muškarca se sumnjiči da je 16. srpnja u noćnim satima iz nezaključanog vozila i dvorišta obiteljske kuće u Banjolama otuđio zvučnik i dva para naočala na štetu 41-godišnjakinje, a iste večeri iz dvorišta druge obiteljske kuće i torbicu s osobnim dokumentima i novcem u vlasništvu 63-godišnjaka.

Svoj pohod Banjolama osumnjičeni je nastavio je 19. srpnja 2023. godine u poslijepodnevnim satima, kada je nasilno ušao u kuću u vlasništvu 66-godišnjakinje, iz koje je otuđio novčani iznos od više tisuća eura, a istoga dana je nasilno ušao i u kuću u vlasništvu 81-godišnjaka, u kojoj je spavao sin vlasnika. Vidjevši istoga, udaljio se iz kuće bez da je išta otuđio, pričinivši štetu od nekoliko stotina eura.

Muškarac je jučer, 30. kolovoza u večernjim satima uhićen te će tijekom današnjeg dana biti predan u pritvorsku jedinicu policije.

Ilustracija - Foto Gerd Altmann za Pixabay

Istarsku tvrtku oštetili njeni direktori. Sumnjiče ih da su “oprali” više od 200.000 eura

Foto Policijska uprava istarska - ilustracija

Istarski policajci pomogli turistima i ugasili požar u apartmanu