in

Istra: Bježao policiji pa pokušao pregaziti policajca. Našli mu i hladno oružje

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prisila prema službenoj osobi priveden u pritvorsku jedinicu policije

Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 28-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola su jučer oko 15 sati na Cesti prekomorskih brigada u Puli pokušali zaustaviti automobil, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 28-godišnjak.

Vozač se oglušio na svjetlosne i zvučne znakove policije te je počeo bježati Premanturskom cestom sve do autokampa u Premanturi. U trenutku kada mu je policijski službenik prišao s namjerom utvrđivanja identiteta, muškarac je  kako bi ga spriječio u obavljanju službene radnje, automobilom krenuo prema policijskom službeniku koji je, kako bi izbjegao nalet vozila, skočio u stranu. Muškarac je potom nastavio  bježati vozilom sve do Ulice Runjačica u Premanturi, gdje se pješice pokušao udaljiti  i dalje odbijajući postupiti po izdanim upozorenjima policijskih službenika te je uz uporabu sredstava prisile doveden u prostorije policijske postaje.

Muškarac je kod sebe posjedovao nož te se protiv njega uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni će se danas, uz kaznenu prijavu, privesti u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, objavila je istarska policija 12. siječnja 2024.

zdravi novigrad good bye party 2023

NOVIGRAD: Na Svjetski dan smijeha zahvale za sve udruge i sportske klubove

Foto Policijska uprava istarska

POREČ: Pijan i bez dozvole. Policajci uhitili prometnog recidivistu