in

ISTRA: Čistila pa našla pištolj Crvenu zastavu, streljivo i lovačke patrone

Foto PU istarska

Protiv građana koji dragovoljno predaju oružje, streljivo, eksplozivna i pirotehnička sredstva neće se pokretati ni prekršajni ni kazneni postupak

Na području Rovinja ženska osoba je 5. siječnja, prilikom čišćenja garaže, pronašla pištolj Crvenu zastavu, 18 komada pištoljskog streljiva i 21 komad lovačkih patrona. O pronalasku oružja i streljiva obavijestila je policiju i predala ih u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”.

Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima koji na ovaj način čine svoj dom i okruženje sigurnijima.

Podsjećamo da građani mogu, bez ikakvih sankcija, predati policiji oružje koje posjeduju bez dozvole, kao i oružje i eksplozivna sredstva čije je posjedovanje zabranjeno zakonom. Zabranjeni su: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Osim oružja i streljiva, građani mogu dragovoljno predati i pirotehnička sredstva čije posjedovanje nije dozvoljeno.

Oružje, streljivo i eksplozivna sredstva koja žele dragovoljno predati građani ne trebaju donositi u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će ta sredstva preuzeti na siguran način, objavila je istarska policija 7. siječnja 2024.

NE DIRAJ FOTKU

U Istri vandali zapalili vrata crkve. Policija objavila što je otkrila

policija traka mjesto nesreće

Istra: Napao policajce, pošpricao ih sprejem s nadražujućom tvari pa pobjegao