in

Istra: Napao policajce, pošpricao ih sprejem s nadražujućom tvari pa pobjegao

Foto: MUP - Ilustracija

Osumnjičeni je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu policije

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 48-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prisile prema službenoj osobi i napada na službenu osobu.

Muškarca se sumnjiči da je 5. siječnja oko 11.10 sati vrijeđao policijske službenike koji su u Valbandonu obavljali redovne zadaće te se počeo udaljavati s biciklom, odbijajući postupati po naredbama policijskih službenika. Kako bi spriječio policijske službenike u obavljaju službene zadaće, pošpricao ih je sprejem s nadražujućom tvari, a potom je pobjegao s mjesta događaja.

Policijskim službenicima pružena je liječnička pomoć u pulskoj bolnici i utvrđeno je da su lakše ozlijeđeni.

Na teren su upućene dodatne policijske ophodnje koje su pronašle počinitelja nakon oko sat vremena na šetnici između Valbandona i Fažane. Muškarac je pokušao izbjeći uhićenje te je odgurnuo jednog policijskog službenika, no tada su ga policijski službenici svladali i uz uporabu sredstva prisile priveli u policijsku postaju.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 6. siječnja u popodnevnim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, objavila je istarska policija 7. siječnja 2023.

mup policija oružje

ISTRA: Čistila pa našla pištolj Crvenu zastavu, streljivo i lovačke patrone

Izvor Foto DHMZ screenshot X

DHMZ: Pogoršanje uz snijeg, olujna bura stvara probleme. Upaljen crveni meteoalarm