in

Šalteri za osobne iskaznice po Istri rade i subotom

Ilustracija MUP

Subotom se obavljaju samo poslovi sa strankama kojima je istekla osobna iskaznica tijekom epidemije bolesti COVID-19

Kako bi se građanima, kojima su osobne iskaznice istekle za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19, omogućilo da podnesu zahtjev za novim ispravama u roku od 30 dana od proglašenje kraja epidemije, šalteri u Istri rade i subotom.

Podsjećamo da do 10. lipnja građani mogu u sjedištu policijske uprave u Puli i u svim policijskim postajama u Istri podnijeti zahtjev za novu osobnu iskaznicu. Ističemo da se subotom obavljaju samo poslovi sa strankama kojima je osobna iskaznica istekla tijekom pandemije, a radno vrijeme šaltera je od 8 do 14.30 sati.

Napominjemo da građani zahtjeve za osobne iskaznice i dalju mogu normalno podnositi i u uredovno radno vrijeme šaltera u policijskoj upravi i policijskim postajama.

Podsjećamo da građani korištenjem e-Usluge MUP-a RH iz udobnosti svog doma mogu podnijeti zahtjev za novu putovnicu i vozačku dozvolu, a mogu zatražiti i da im se ti dokumenti, ako se izrađuju u redovnom postupku, dostave na kućnu adresu tako da i na taj način izbjegnu čekanje u redu, objavila je istarska policija 26. svibnja 2023.

Foto: PU primorsko-goranska

ISTRA: Policiji predali pištolj, puške i streljivo

mup policija policajac motor

Istarska policija najavila za subotu akciju nadzora mopeda i motocikala