in

MUP: Nogometna utakmica između Istre 1961 i Rijeke – Kamenjem na auto, droga i pirotehnika

Foto Policijska uprava istarska

Policija zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog aspekta protekne mirno

Jučer je na stadionu Aldo Drosina u Puli odigrana nogometna utakmica 12. kola I. HNL između NK Istra 1961 i HNK Rijeka. Utakmicu je s tribina pratilo oko 4.500 posjetitelja, od čega oko 1.600 gostujućih navijača.

Kako bi utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, policija je poduzela niz mjera i radnji. Policijski službenici bili su raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja pa tako prije i za vrijeme utakmice nisu zabilježeni sukobi navijača ni drugi negativni sigurnosti događaji. U povratku navijača na Istarskom ipsilonu kod izlaza Vodnjan jug zabilježen je događaj, u kojem je nepoznati počinitelj oko 18.20 sati s nadvožnjaka na vozilo, riječkih registracijskih oznaka, bacio kamenje.
Većina navijača prihvatila je savjete policije pa je tako potrebe za policijskim postupanjem i odbijanjem ulaska na stadion bilo tek u dva slučaja kada je kod 21-godišnjaka i 41-godišnjaka pronađena marihuana te im je određena mjera opreza zabrane posjećivanja nogometnih utakmica u trajanju od osam dana, a poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima protiv njih se pokreće prekršajni postupak na nadležnom sudu.

Nekoliko minuta nakon završetka utakmice u natjecateljski prostor utrčala su četiri gostujuća navijača, a potom i jedan navijač domaće momčadi prema kojima su postupali redari. Također su evidentirana protupravna ponašanja u smislu paljenja pirotehničkih sredstava tijekom nogometne utakmice te policijski službenici nastavljaju poduzimati aktivnosti u cilju utvrđivanja identiteta osoba koje su se protupravno ponašale.

Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog aspekta protekne mirno i bez izgreda. Također zahvaljujemo građanima na razumijevanju i strpljenju tijekom kraćih zastoja u prometu, objavila je istarska policija 23. listopada 2023.

Istra: Sjeo za volan s 1,91 promila. Mora na sud

Butiga kaštelir

KAŠTELIR: Butiga svaki tjedan ima proizvode na akciji. Pogledajte što sada nudi