in

Istrijanku prevarili lažni brokeri. Puno su joj uzeli

Ilustracija - Foto Gerd Altmann za Pixabay

Policija upozorava građane da budu oprezni prilikom ulaganja kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara

Istarska policija istražuje slučaj prijevare prilikom ulaganja u trgovinu zlatom i naftom. Naime, 45-godišnjakinja je prijavila kako je tijekom listopada 2022. godine ostvarila poslovnu suradnju s navodnim brokerima tvrtke koja se predstavljala kao tvrtka specijalizirana za različite vrste ulaganja, prvenstveno ulaganjima u trgovinu zlatom i naftom.

Na račune tvrtke žena je u više navrata uplatila nekoliko tisuća eura, a kada je željela podići ostvarenu zaradu, brokeri više nisu bili dostupni. Zbog sumnje da je prevarena, događaj je prijavila policiji koja provodi kriminalističko istraživanje.

Policijska uprava istarska upozorava građana da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara. Ukoliko se odlučite na ovakav način trgovanja i investiranja, prvo se trebate dobro informirati o svim rizicima. Također se preporuča korištenje provjerenih i registriranih investicijskih društava, a trebalo bi izbjegavati tvrtke koje imaju sjedišta u egzotičnim zemljama jer postoji velika vjerojatnost da ćete postati žrtve prijevare.

Neki od znakova koji ukazuju da biste mogli ostati bez svog novca su kada vas navodi brokeri uvjeravaju da je riječ o sigurnoj i lakoj zaradi te da je u tijeku akcija koju treba odmah iskoristiti. Uporni su i nagovaraju vas na trgovanje makar nemate u tome iskustva i uvjeravaju vas da je riječ o jednostavnom načinu trgovanja. Još jedan od znakova da bi se moglo raditi o prijevari je i kada na trgovinskoj platformi nema jasno navedenih kontakata kojima se možete odmah obratiti, a brojevi s kojih vas zovu brokeri nisu iz Hrvatske te ih na njih ne možete povratno kontaktirati.

Više savjeta o tome kako izbjeći investicijske prijevare, možete saznati na informativnom letku. Zapamtite, budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac. U slučaju da posumnjate kako se radi o prijevari ili ako postanete žrtva prijevare, događaj prijavite policiji, objavila je istarska policija 7. travnja 2023.

lions klub poreč natječaj učenici likovni

Lions klub objavio rezultate likovnog natječaja za učenike – Prve nagrade idu u Tar i Poreč

policija

U roku od sat vremena dvaput uhvaćen pijan za volanom