in

Kakav “biznis”! Vulkanizeri bušili gume na skupim autima da bi imali više posla

Foto Myléne za Pixabay - Ilustracija

Osumnjičenici su oštećenim građanima počinili ukupnu materijalnu štetu u vrijednosti oko 11.800 eura

Skoro pa nevjerojatna priča stiže nam iz susjedne Rijeke. Naime, policija je otkrila da su vulkanizeri bušili gume na autima, posebice na onim skupocjenima, kako bi imali više posla. Evo što je objavila Primorsko-goranska policija u službenoj objavi:

“Nakon višemjesečnog i opsežnog istraživanja policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji sa službenicima I. i II. policijske postaje Rijeka, otkrivena su trojica hrvatskih državljana koje su sumnjiči za počinjenje kaznenih djela oštećenje tuđe stvari i poticanje.

Riječ je o osobama starosti 25, 28 i 35 godina za koje je utvrđeno da su tijekom prošle godine u Rijeci, u razdoblju od ožujka do kraja rujna, u dogovoru za ostvarivanjem protupravne imovinske koristi, bušili pneumatike na osobnim vozilima veće materijalne vrijednosti. Time su 46 hrvatskih i stranih državljana sveukupno oštetili za najmanje 11.800 eura.

Osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak su k tome 25-godišnjaka poticali na činjenje spomenutih djela za novčanu naknadu, a koju će dobiti nakon što oni oštećene pneumatike na vozilima zamjene i poprave.

Naime, isti su kao obrtnici vulkanizerskih radova se dosjetili da će po počinjenim (ne)djelima kružiti po mjestima događaja specijaliziranim i opremljenim vozilom za vulkanizerske radove i tako oštećenim vlasnicima vozila neposredno pružiti brzu uslugu popravka. Pri tome su tu uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene cijene i tako stekli oko 2.600 eura.

U sklopu istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci, provedene su pretrage doma i prostora, kao i vozila kojima se koriste 35-godišnjak i 28-godišnjak, na širem području Rijeke i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem opisane vrste kaznenih djela. Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela oštećenje tuđe stvari, po završetku istraživanja kazneno su prijavljena sva trojica osumnjičenika, a 35-godišnjak i 28-godišnjak i za kazneno djelo poticanje te su njih dvojica, uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku.”

atltičari maximvs poreč

Brojne medalje za porečke Maximvse u 1. kolu Kvarnerske lige

dalibor paus ids

IDS: Izborili smo se da građani Bujštine mogu u izolsku bolnicu na hitno zbrinjavanje