in

Kod Ližnjana teže ozlijeđen motociklist, a u Puli pješakinja

Ilustracija - Foto Diego Parra za Pixabay

U petak su se na području Istre dogodile dvije prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 20. svibnja oko 7.30 sati kod naselja Jadreški, teže je ozlijeđen vozač motocikla. Nesreća se dogodila kada je 38-godišnjak upravljao teretnim automobilom Man, pulske registracijske oznake, kolnikom lokalne ceste te je dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom 5134, ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska motociklu Yamaha, pulske registracijske oznake, kojim je županijskom cestom upravljao 18-godišnjak.

Prilikom sudara, vozač motocikla je pao na tlo te je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača teretnog vozila podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Druga prometna nesreća s  teže ozlijeđenom osobom dogodila se oko 13 sati kod kružnog toka na Velom Vrhu u Puli. Nesreća se dogodila kada je 83-godišnjak upravljao automobilom Renault, pulske registracijske oznake, kružnim tokom prometa Vodnjanske, Creske i Paduljske ulice. Prilikom izlaska iz kružnog toka na kolnik Vodnjanske ceste, vozač se nije približavao pješačkom prijelazu takvom sigurnosnom brzinom da se može pravovremeno zaustaviti i propustiti pješke te je udario automobilom u 53-godišnju pješakinju koja je prelazila preko pješačkog prijelaza.

Pješakinja je prevezena u pulsku bolnicu, gdje je zbog težih ozljeda zadržana na liječenju. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača automobila podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto Zdravi grad Poreč 2022.

Porečani hodali za zdravlje – hodale mame s bebama, nonići, djeca, članovi Društva invalida…

vatrogasci pula

Izgorio stan, urušio se i dio krova