in

Porečani hodali za zdravlje – hodale mame s bebama, nonići, djeca, članovi Društva invalida…

Foto Zdravi grad Poreč 2022.

U toplo i vedro subotnje jutro obilježena je završnica cijelog tjednog hodanja za zdravlje u porečkoj aktivnosti HODAMO MI ZA ZDRAVLJE SVI-CAMMINIAMO TUTI PER LA SALUTE! Aktivnost su organizirali partnerski Zdravi grad Poreč, Sportska zajednica i Grad Poreč uz volontersku pomoć Gradskog društva Crvenog križa Poreč, a  povodom 20. svibnja nacionalnog Dana zdravih gradova.

Foto Zdravi grad Poreč 2022.
Foto Zdravi grad Poreč 2022.

Brojni građani sa područja Poreča i okolnih općina okupili su se kraj Općinskog suda Poreč s namjerom da provedu jutro u druženju i tjelesnoj aktivnosti. Čitavom trasom sa sugrađanima je hodao, vježbao i družio se gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić.

Foto Zdravi grad Poreč 2022.
Foto Zdravi grad Poreč 2022.

Porečani godinama pokazuju da odgovorno biraju zdrave životne navike te da koriste prednosti zelenih površina grada. Štoviše, nakon pauze u organizaciji ovakvih okupljanja uslijed pandemije, činio se da je velik broj okupljenih hodača jedva čekao novu priliku za okupljanje. Hodali su odrasli, stariji, članovi Društva invalida Poreč, korisnici Centra za inkluziju Poreč, umirovljenici Kluba Galija, bebe u kolicima s roditeljima, čitave obitelji, bake i djedovi s unucima pa i kućni ljubimci. Svi hodači su dobili majicu s porečkim zdravogradskim sloganom „Naš izbor je zdrav život“. Čitavim putem se  čuo veseli žamor koji je pokazao potrebu okupljenih za druženjem.

Foto Zdravi grad Poreč 2022.
Foto Zdravi grad Poreč 2022.

Aktivnost su pratili zaposlenici Zdravog grada Poreč, volonteri GDCK-a, volonteri Društva invalida Poreč, a tjelovježbu su organizirano vodili kineziolozi Zoran Jendrašić ispred SZGP te stalni stručni suradnik Zdravog grada Poreč, Vedran Vrus. Društvo invalida Poreč i Crveni križ Poreč uključili su se volonterski i svojim vozilima za slučaj potrebe da se u  povratku prevezu hodači iz ranjivih skupina, a na raspolaganje za besplatnu vožnju stavio se i porečki turistički vlakić, Vita-leva posebice za starije, osobe s invaliditetom i roditelje ili noniće s malom djecom.

Hodači su se rekreirali i družili čitavim putem, djeca igrala i zabavljala međusobno i sa svojim obiteljima, hodala, trčala, šetala. Svi sudionici počastili su se  zasluženim ručkom uz porečki Ski lift u Zelenoj Laguni, ukusnim grahom kojeg je sudionicima osigurao Grad Poreč. Preostali ukusni grah organizatori su u ime Grada Poreča uputili timu Ispostave HMP Poreč i Vatrogasnoj postrojbi Poreč koji također brinu o zdravlju i spašavanju živote građana.

Veselo društvo aktivnost je završilo oko 13 sati.

Zdravi grad Poreč

Foto Studio Sonda

VIŽINADA: Sonda organizirala radionicu fotografije za osobe s Downovim sindromom

policija pixabay

Kod Ližnjana teže ozlijeđen motociklist, a u Puli pješakinja