in

Na plaži ukrali više stvari u vrijednosti više desetaka tisuća kuna

Rovinjska policija istražuje dva slučaja krađe s plaže. Naime, 15. lipnja u prijepodnevnim satima, nepoznati je počinitelj s plaže u turističkom naselju na području Rovinja otuđio dva ruksaka s mobitelom, naočalama, slušnim aparatom i drugim predmetima, čime je dvije austrijske državljanke u dobi od 57 i 68 godina oštetio za više desetaka tisuća kuna.

Drugi slučaj zabilježen je istog dana u poslijepodnevnim satima na jednoj rovinjskoj plaži, kada su dvojica austrijskih državljana u dobi od 42 i 40 godina nakratko ostavili ruksake bez nadzora, što je iskoristio nepoznati počinitelj te im je otuđio stvari za plažu, inzulinsku pumpu i druge predmete. Time ih je oštetio za više tisuća kuna.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska apelira na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na plažu ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete.

Kako smanjiti mogućnost krađe s plaže:

  • Ukoliko na plažu dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, a u vozilu na vidljivom mjestu ne ostavljajte vrijedne predmete.
  • Ukoliko na plažu dolazite biciklom, osigurajte se o krađe vežući ga za fiksne predmete (drvo, ograda i sl.).
  • Na plažu ponesite samo najpotrebnije stvari i onoliko novaca koliko vam je potrebno.
  • Osobne isprave i novac ne držite zajedno, a ukoliko nosite bankovnu karticu, držite je odvojeno od zapisanog PIN broja.
  • Ne pokazujte pred drugima bez potrebe novac i druge vrijednosti.
  • Sklonite na skrovito mjesto ključeve koji sadrže nazive i brojeve apartmana, soba i vozila.
  • Svoje stvari na plaži imajte pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe.
  • Pripazite na nametljive osobe koje vam ponude pomoć – nisu svi dobronamjerni.
  • Ako ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji (možda otkriju korisne tragove), a o događaju žurno obavijestite policiju na broj 192.

Foto Istarska županija

Županija daje 200 tisuća kuna za rad Sigurne kuće Istra

alkohol vozač pijan ilustracija policija

UMAG: Policija uhitila pijanog vozača. Dobio dvostruku kaznu