in

Na području Buzeta, Ponte Portona i Tinjana naletjeli na divljač

Ilustracija

Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači

Na području Buzeta, Buja i Pazina jučer su zabilježena tri naleta na divljač. Prvi slučaj zabilježen je oko 8 sati, kod odvojka za mjesto Mali Mlun, kada je 41-godišnjak prednjim dijelom  automobila Peugeot, pulske registarske oznake, naletio  na divlju svinju koja se nakon nesreće udaljila. Oko 9.15 sati, nedaleko Ponte Portona, 63-godišnjak je automobilom Volvo, zagrebačke registarske oznake, udario u divlju svinju, koja se također udaljila nakon nesreće. Posljednji slučaj zabilježen je oko 20.45 sati u Tinjanu, kada je 41-godišnjakinja automobilom Audi, pulske registarske oznake, naletjela na srnu. Na automobilu je nastala materijalna šteta, a divljač se također udaljila nakon sudara.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Ukraden skupocjeni bicikl – policija savjetuje kako se zaštititi

Policijska akcija: Brojni uhvaćeni bez pojasa i s mobitelom