in

Naleti na divljač: Policija izdala upozorenje vozačima

Pazite - divljač na cestama

Policija upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači


Na području Pule i okolice u četvrtak su zabilježena dva naleta na divljač. Prvi slučaj zabilježen je oko 6.30 sati, kada se 48-godišnjak kretao automobilom VW Golf, pulske registarske oznake, iz smjera Galižane prema Fažani. Na ravnom dijelu ceste na kolnik mu je iznenada istrčala divlja svinja u koju je udario prednjim dijelom. Nakon udara divljač se udaljila, dok je na vozilu nastala materijalna šteta. O događaju je upoznato nadležno lovačko društvo.

Na Medulinskoj cesti je oko 7 sati 42-godišnjak upravljao automobilom Škoda, pulske registarske oznake te je prednjim dijelom udario u  divlju svinju, koja mu je iznenada istrčala na kolnik. Od siline udara divljač je odbačena na suprotnu prometnu traku te je u nju udario automobil Hyundai, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 48-godišnjak. Uginulu divljač preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja, objavila je PU istarska.

Upoznajte svoj grad: U nedjelju besplatno razgledavanje Poreča i Motovuna s turističkim vodičem

NOVIGRAD: Kampu Sirena prestižna oznaka Superplatz 2020.