in

Upoznajte svoj grad: U nedjelju besplatno razgledavanje Poreča i Motovuna s turističkim vodičem

Foto Tanja Kocijančić

U sklopu projekta “Upoznaj svoju zemlju” Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) će, uz potporu Turističke zajednice Grada Poreča i Hrvatske turističke zajednice, povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske u nedjelju, 12. siječnja, s početkom u 12 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u tridesetak gradova s početkom u isto vrijeme.

Ove godine organizira se treće izdanje projekta kojem je cilj obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske na malo drugačiji način, na što nas je potaknuo odličan odaziv građana u protekle dvije godine diljem Hrvatske.

Na  ovaj način želimo  i ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

Članovi Društva turističkih vodiča Pula, koji djeluju po cijeloj Istri ovim poklonom svojim sugrađanima žele predstaviti svoje gradove onako kako ih predstavljaju svojim gostima.

U Poreču okupljanje je na Trgu slobode u nedjelju, 12. siječnja, u 12 sati. Isto vrijedi za Motovun – u 12 sati okupljanje je kod gornjeg groblja, na samom ulazu u starogradsku jezgru.

Iz ekstrema u ekstrem: Venecija je nakon razorne “visoke vode” presušila, gondole i barke u blatu

divlja svinja ilustracija

Naleti na divljač: Policija izdala upozorenje vozačima